Hlavní obsah

Pohádka v Bílém baletu končí. James míří za miliardu a půl na Old Trafford

Manchester

Vleklé neshody s trenérem Zinédinem Zidanem vedou k rozchodu. Kolumbijský fotbalista James Rodríguez odejde z Realu Madrid a přestoupí do Manchesteru United, kde už se formálně dohodl na čtyřleté smlouvě. Rudí ďáblové za něj zaplatí přibližně 50 miliónů liber (1,5 miliardy korun). Informaci přinesl britský Sky Sports a potvrzuje ji řada dalších evropských médií.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo (vpravo) přišel do Realu Madrid z Old Trafford. James Rodríguez (vlevo) zvolí opačný postup...

Článek

Mohl si připadat jako v pohádce. Zazářil na MS 2014 v Brazílii a po šampionátu přestoupil z Monaka do Realu Madrid, svého vysněného klubu.

Jeho příběh na San Bernabeu ovšem končí. James Rodríguez nenašel společnou řeč s francouzským koučem Zinédinem Zidanem. A jak zahraniční média hlásí, Real teď Kolumbijce nabídl Manchesteru United. Je ochoten uvolnit ho na Old Trafford za přibližně 50 miliónů liber (1,5 miliardy korun), čímž by alespoň zčásti vykompenzoval částku, za kterou ho přivedl z Monaka. Knížata tehdy vyinkasovala 71 miliónů liber.

Zajímavé je, že Jamesův agent Jorge Mendes je zároveň zástupcem Josého Mourinha, trenéra Manchesteru United. Jeho klub zatím informace nepotvrdil.

„Myslím, že v létě nejspíš nezískáme hráče, který byl mou první volbou, protože je to velmi náročné. Jsem si ale jistý, že uděláme něco zajímavého, co nám v další sezóně velmi pomůže," avizuje tajemně Mourinho.

Loučení bylo dojemné

Že je James na odchodu, potvrdilo také jeho gesto během nedělního ligového duelu se Sevillou (4:1), který byl pro Real poslední na domácím hřišti.

Když ho Zidane v 60. minutě střídal, bylo do očí bijící, že James dává stadiónu Santiago Bernabéu své poslední sbohem. Fanoušci na tribunách to okamžitě pochopili a věnovali mu potlesk ve stoje...

Rodríguez zatím odehrál za Bílý balet 109 utkání a dal 36 gólů. Loni s ním vyhrál Ligu mistrů, a pokud teď Real ve finále porazí Juventus, může se stát členem týmu, který poprvé v historii triumf v Lize mistrů obhájí.

Reklama