Hlavní obsah

Piqué, ty bastarde, pokloň se šampiónům! Real Madrid bouřlivě slavil titul

Madrid/Praha

Radost, řev, líbání sochy, moře alkoholu a také urážky nenáviděné Barcelony. Tak si užíval zisk mistrovského titulu Real Madrid. Na korunu pro fotbalového krále Španělska čekal pět let a teď si to fotbalisté i fanoušci užívali. Po utkání v Málaze, kde Real výhrou 2:0 korunoval titul, čekaly na Bílý balet doma tisíce fanoušků. A slavilo se až do rána.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Oslavy mistrovského titulu v podání fotbalového Realu MadridVideo: sntv

 
Článek

Co na tom, že se Real vrátil do Madridu až pozdě v noci. Ve městě se slavilo o sto šest. Mužstvo dorazilo na náměstí Cibeles bílým autobusem s číslem 33, které symbolizovalo počet mistrovských titulů, které Bílý balet získal. Hráči v dresech mávali z otevřené střechy fanouškům, mávali vlajkami a široko daleko se rozléhala i hlasitá hudba.

Slavnou sochu na náměstí ozdobila vlajka Španělska a šála Realu Madrid, sochu následně líbal kapitán týmu Sergio Ramos. S mikrofonem fanouškům zpíval Cristiano Ronaldo, zazněla i legendární píseň "We are the Champions". A fanoušci se nemohli slavnostních okamžiků nabažit. „Piqué, ty bastarde. Pokloň se šampiónům," došlo i na urážky hvězd nenáviděného rivala z Barcelony, jenž skončil na druhém místě ligy.

Hráči nastoupili na speciální pódium.„Tenhle titul si zasloužíme. A úspěch chutná vážně skvěle. Je o to sladší, že jsme to první místo uhráli v posledním kole. Musíme si to užít a pak se připravíme na finále Ligy mistrů," jásal Ramos. „Jsem opravdu šťastný," zářil a poznamenal, že tým vyhrál nejtěžší ligu na světě.

Speciální pochvala pro Ronalda

„Měli jsme v sezóně pár špatných zápasů, někdy jsme trpěli, ale vždycky jsme dokázali zvednout hlavu. A udělali maximum pro to, abychom ligu vyhráli," tvrdil nadšeně.

Na hráče byl patřičně hrdý trenér Zinédine Zidane. Speciální pochvalu si pak vysloužil Cristiano Ronaldo, tahoun týmu a největší hvězda. Právě on byl i klíčovou postavou Realu v posledním kole ligy v Málaze. Dal brzy gól a uklidnil Bílý balet. „Ronaldo je vždycky tam, kde ho potřebuješ. Opět to ukázal. Tohle je ale vítězství všech hráčů," jásal Zidane.

„Po osmatřiceti zápasech jsme první, takže si titul zasloužíme. Nikdo nemůže mít žádné otázky či pochybnosti. Pro nás bylo obrovsky důležité ten titul získat a my ho máme," smál se bývalý francouzský reprezentant, nyní trenér. „Od prvního do posledního kola jsme si za titulem šli."

Reklama

Související témata: