Hlavní obsah

Katařané mají připraveno 222 miliónů eur za Neymarův přestup do Paříže, ten o nabídce jedná

Paříž/Praha

Brazilec Neymar se může stát nejdražším fotbalistou všech dob. Pařížský Saint Germain, respektive katarská investiční skupina QSI, která francouzský klub vlastní, jsou totiž za hvězdu ochotny zaplatit 222 miliónů eur, což je částka zahrnutá ve výstupní klauzuli v Neymarově smlouvě s Barcelonou. Podle informací brazilského portálu globo.com hvězdný útočník o nabídce vážně uvažuje, i když se k ní zatím nevyjádřil ani on, ani jeho jindy tolik sdílný otec.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Barcelonský Neymar sejmul Juventus ve velkém stylu. Žádný div, že po něm v Paříži tolik touží.

Článek

Katařané už zkoušeli zlanařit Messiho i Ronalda, a když neuspěli, zaměřili se na Neymara. Nejenže mu nabídli dvojnásobný plat, než jaký pobírá v Barceloně, ale ujistili ho, že vůdčí osobností v Paris SG bude jen a jen on.

Nejen plat, ale i role vůdce

Samozřejmě, že příjem 30 miliónů eur ročně je hodně lákavý, v Barceloně si loni polepšil z osmi na patnáct miuliónů. Podle Neymarových blízkých známých však pětadvacetiletého útočníka ještě víc oslovilo výsadní postavení, které mu u Seiny trenér Unai Emery nabízí. V Barceloně, s níž má od loňského října uzavřenou novou pětiletou smlouvu až do roku 2021, je pořád ve stínu Argentince Messiho.

„Rozhodnutí je jen a jen na něm. Pokud se ale domnívá, že v Barceloně už se jeho čas naplnil, měl by jít. Neymar už je teď úžasným fotbalistou a v příštích sezónách bude skvělý bez ohledu na to, kde bude působit," nechal se slyšet Neymarův krajan Kaká.

„Není a nebude snadné, aby se rozhodl, ale má kolem sebe rodinu a hlavně otce. Společně zvolí určitě to nejlepší pro jeho další kariéru," potvrdil mistr světa a držitel Zlatého míče Kaká, že jeho mladý krajan o odchodu z Barcelony vážně uvažuje.

Kanál Sports Interactive dokonce přišel s tím, že Neymar už nabídku Paris SG přijal.

O mnohém ostatně vypovídá i apel trenéra Barcelony Ernesta Valverdeho a Neymarova spoluhráče Piquého, kteří se během amerického turné na Brazilce už několikrát obrátili s tím, aby si vše promyslel a na Camp Nou zůstal. Piqué dokonce v New Jersey, kde Barcelona dvěma góly porazila turínský Juventus 2:1, slíbil, že o dalším vývoji bude informovat veřejně.

Víc než Pogba i Mbappé

Pro Katařany, kteří chtějí z Paris SG udělat klub světového formátu, nepředstavuje částka požadovaná za mladého Brazilce problém. Proto je finanční skupina QSI napojená přímo na královskou rodinu ochotna zaplatit Barceloně i požadovaných 222 miliónů eur. Problémem je zatím jen finanční fair play UEFA, takže u Seiny vymýšlejí, jak Neymara koupit a s pravidly se vyrovnat.

„V současnosti je ve fotbale spousta peněz, takže je logické, že každý chce nakoupit velké hráče, Neymar je jedním z nich," připomíná Kaká.

Letní přestupní termín končí ve Francii 31. srpna, ve Španělsku 1. září.

Pokud by k transferu za 222 miliónů eur skutečně došlo, stal by se Neymar nejdražším fotbalistou v historii. Až dosud jim byl Pogba, za něhož loni zaplatil Manchester United Juventusu 105 miliónů eur, nyní přišel madridský Real s tím, že ochoten koupit Mbappého z Monaka za 180 miliónů eur.

Reklama

Související témata: