Hlavní obsah

Šéf španělského fotbalu Villar byl kvůli korupci suspednován

Sportovní rada španělské vlády suspendovala šéfa fotbalového svazu Ángela Maríu Villara. Důvodem je podezření z korupce, kterému sedmašedesátiletý funkcionář čelí. Jeho další budoucnost podle agentury AP závisí na výsledcích vyšetřování.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Šéf španělského fotbalu Federation President María Villar hovoří s novináři.

Článek

Villar byl zatčen minulý týden spolu se synem Gorkou, sekretářem regionální federace na Tenerife Ramonem Ángelem Hernándezem a viceprezidentem svazu pro ekonomiku Juanem Padrónem, který byl rovněž radou suspendován. Policie je podezírá ze zpronevěry, korupce a podvodu.

Villar je kvůli vyšetřování ve vazbě, protože jeho propuštění na kauci soud zamítl. Stejně dopadl jeho syn a Padrón, zatímco u Hernándeze stanovil soudce kauci na 100 tisíc eur (asi 2,6 miliónu korun).

Villar vedl španělský fotbal bezmála třicet let a je také viceprezidentem evropské unie UEFA. Loni dostal od etické komise světové federace FIFA pokutu 25 tisíc švýcarských franků (asi 590 tisíc korun) za to, že nespolupracoval s vyšetřovateli korupce při volbách pořadatelů mistrovství světa v letech 2018 a 2022.

Reklama

Související témata: