Hlavní obsah

Drsný trest pro Ronalda. Hvězda Realu si za strčení do rozhodčího hodně dlouho nekopne!

Ve Španělsku se s hvězdami nemazlí. I když má na triku průšvih Messi či Cristiano Ronaldo, stejně vyfasují pořádný trest. Disciplinární komise španělského fotbalu teď potrestala hvězdu Realu Madrid Cristiana Ronalda zákazem startu v pěti zápasech za vyloučení v nedělním Superpoháru s Barcelonou (3:1) a následné strčení do rozhodčího Ricarda De Burgose. Portugalský útočník tak přijde o středeční odvetu a první čtyři kola španělské ligy.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Jako kdyby Cristiano Ronaldo nevěřil, že dostal od rozhodčího červenou kartu. A teď zírá ještě víc, kvůli trestu si nezahraje pět utkání.

Článek

Ronaldo jako střídající hráč rozhodl nedělní zápas výstavním gólem z 80. minuty, ale krátce poté dostal druhou žlutou kartu za simulování a musel ze hřiště. Real se proti červené kartě odvolal, jenže Ronaldo se provinil také tím, že po obdržení karty do sudího strčil, což de Burgos uvedl do zápisu o utkání. "Po udělení červené karty mě hráč lehce strčil na znamení nesouhlasu," napsal sudí.

Podle disciplinárního řádu španělské federace může být hráč, který do rozhodčího strčí, chytí ho nebo s ním zatřese, potrestán zákazem startu až na 12 utkání. Komise nakonec Ronaldovi udělila automatický jednozápasový trest za vyloučení a další čtyři zápasy za strčení. K tomu musí zaplatit pokutu tři tisíce eur (asi 78 tisíc korun) plus dalších 600 eur (asi 16 tisíc korun) za simulování.

Potrestán byl také Real, který musí za Ronaldovo chování zaplatit 1750 eur (asi 46 tisíc korun). Hráč i klub mají deset dní na odvolání.

Reklama

Související témata: