Hlavní obsah

Španělská liga uctí oběti barcelonského teroru minutou ticha

Aktualizováno

První kolo španělské ligy začne minutou ticha za oběti teroristického útoku v Barceloně, při kterém zemřelo 13 lidí a víc než sto dalších bylo zraněno. Na svých internetových stránkách o tom informovalo vedení fotbalového svazu (RFEF).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hráči Realu Madrid uctili už na tréninku minutou ticha památku obětí teroristického útoku v BarceloněVideo: sntv

 
Článek

Hráči FC Barcelona uctili také už při tréninku minutou ticha památku obětí z Las Ramblas

Památku obětí by stejným způsobem měly uctít i všechny ostatní fotbalové soutěže ve Španělsku. "Na důkaz soustrasti se všemi, které teroristický útok zasáhl, doporučujeme všem účastníkům, aby drželi minutu ticha. Všem klubům, rozhodčím i regionálním svazům předem děkujeme za spolupráci," uvedl RFEF v prohlášení.

Minutu ticha budou rovněž držet před nejbližšími zápasy první i druhé ligy v Německu a Francii.

Hráči Barcelony a Realu Madrid uctili památku obětí už dnes, když drželi minutu ticha před tréninky. V poledne stejné gesto učinili i zaměstnanci katalánského klubu, jehož předseda Josep Maria Bartomeu se zúčastnil oficiálního pietního aktu v centru města. Fotbalisté všech výběrů Barcelony navíc nastoupí o víkendu k zápasům s černými páskami.

K útoku došlo ve čtvrtek vpodvečer v centru Barcelony na známé promenádě La Rambla, kde teroristé najeli dodávkou do lidí. Policie v souvislosti s incidentem zadržela dva muže, pachatel je však stále na útěku. K útoku se přihlásil Islámský stát.

Reklama

Související témata: