Hlavní obsah

Další direkt pro Barcelonu? Messiho otec jednal s šéfy Manchesteru City

Barcelona/Praha

Fotbalová Barcelona se sotva vzpamatovala z odchodu hvězdného Brazilce Neymara a už je tu další senzace. Podle anglických médií se otec Lionela Messiho sešel s šéfy Manchesteru City a bavil se s nimi o případném přestupu. Jestli v případě Neymara na Camp Nou skřípali zuby, tak odchod největší hvězdy by byl pro klub skoro ranou do vazu. K transferu by v případě dohody mohlo dojít příští rok v létě.

Foto: Juan Medina, Reuters

Zklamaní fotbalisté Barcelony Lionel Messi (vpravo) a Luis Suárez po porážce od Realu Madrid ve španělském Superpoháru.

Článek

Barcelona sice v létě zveřejnila informace o tom, že se s Messim dohodla na nové smlouvě až do roku 2021, jenže podle současných informací anglických médií to nemusí být s jejím podpisem až tak žhavé. Nasvědčuje tomu i schůzka vedení Manchesteru City s otcem slavného Argentince. Jorge Messi se setkal s ředitelem Citizens Txiki Begiristainem, který pracoval pro barcelonský klub do roku 2012.

Původní kontrakt by Messimu v Barceloně vypršel na konci této sezóny. Katalánský klub věří, že po šokujícím odchodu Neymara nepřijde další rána. A to ani za pohádkové odstupné, které by činilo 263 miliónů liber, což je výstupní klauzule v kontraktu argentinské hvězdy.

Pokud by se Messi rozhodl odejít, mohl by být Manchester City jeho první volbou a to vzhledem k dobrým vztahům s Begiristainem i výkonným ředitelem Citizens Ferranem Sorianem, dalším bývalým zaměstnancem barcelonského klubu. Šéfové z Etihad Stadium sice tvrdí, že žádná nabídka pro Messiho na stole neleží, po schůzce s otcem hráče však těžko utiší spekulace.

Navíc bývalý kandidát na prezidenta FC Barcelona Agusti Benedito prohlásil pro španělský rozhlas, že Messi ještě novou smlouvu nepodepsal. "Je to znepokojující," poznamenal.

Reklama

Související témata: