Hlavní obsah

Getafe - Barcelona 1:2Barcelona vyhrála na hřišti Getafe, zranil se jí však Dembélé

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony otočili zápas čtvrtého kola španělské ligy a na hřišti Getafe zvítězili 2:1. Premiérovým gólem za Barcelonu rozhodl šest minut před koncem Paulinho. Katalánský velkoklub zůstal bodově stoprocentní, v utkání se mu ale zranila posila z Dortmundu Ousmane Dembélé. Atlético Madrid prožilo úspěšnou premiéru na novém stadionu Wanda Metropolitano, Málagu tam porazilo 1:0.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Barcelonský Paulinho poté, co se trefil proti Getafe.

Článek

První poločas na půdě nováčka Getafe byl pro Barcelonu nepříjemný. Ve 29. minutě musel hřiště opustit kvůli zranění zadního stehenního svalu Dembélé a o deset minut později navíc hosté inkasovali, když povedeným volejem zpoza vápna otevřel skóre Šibasaki. Poslední tři góly, které Barcelona inkasovala, vstřelili japonští fotbalisté. Před Šibasakim se do sítě Katalánců trefil v květnu dvakrát Inui z Eibaru.

V druhém dějství se Barcelona vzchopila a otočila skóre. V 62. minutě vyrovnal Denis Suárez a v závěru oslavil první trefu po příchodu z Číny Paulinho. Getafe si tak i přes slibný začátek bude muset počkat na první výhru nad Barcelonou od listopadu 2011.

V prvním poločase utkání Atlético - Málaga měl největší šanci hostující Castro, gólman Oblak ale balon vyrazil. Po hodině hry viděli diváci premiérovou branku na novém stadionu poté, co si Correa poradil v souboji jeden na jednoho a předložil míč do vápna Griezmannovi, který se nemýlil. V závěru zápasu mohl vyrovnat Rolán, slovinský gólman Oblak ale znovu zasáhl.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:
Levante - Valencie 1:1 (41. Bardhi - 31. Rodrigo)
Getafe - FC Barcelona 1:2 (39. Šibasaki - 62. D. Suárez, 84. Paulinho)
Betis Sevilla - La Coruňa 2:1 (14. a 76. Joaquín - 23. Cartabia)
Atlético Madrid - Málaga 1:0 (61. Griezmann)

Reklama

Související témata: