Hlavní obsah

Real si pojistil hvězdu i trenéra! Věří, že nedopadne jako Barcelona s Neymarem

Madrid

Barceloně hvězdný útočník Neymar prchnul, to Real Madrid si své hvězdy raději pojistil. Karima Benzemu sice naháněly velkokluby z celé Evropy, on chce ale dál tančit s mičudou za Bílý balet. V Realu Madrid se dohodl na prodloužení smlouvy do roku 2O21. Původní kontrakt mu měl vypršet o dva roky dříve.

Foto: Susana Vera, Reuters

Útočník Karim Benzema je spokojený. Prodloužil smlouvu v Realu Madrid.

Článek

Benzema působí v Realu Madrid od roku 2009, kdy přišel z Lyonu, a v dresu "Bílého baletu" má bilanci 181 gólů ve 371 soutěžních zápasech. Se španělským velkoklubem získal 14 trofejí včetně tří triumfů v Lize mistrů. V této sezóně skóroval zatím jen jednou a momentálně ho trápí zdravotní problémy.

V nové smlouvě má podle všeho výstupní klauzuli ve výši miliardy euro, tedy zhruba 26 miliard korun. I když Benzema střílí hodně gólů, za tuhle sumu je nejspíš pro konkurenci nedosažitelný. A tak se mu splní jeho přání dohrát kariéru v madridském velkoklubu po boku Cristiana Ronalda.

Benzema se stal po obráncích Danielu Carvajalovi a Marcelovi a záložníku Iscovi už čtvrtým hráčem Realu, který v tomto týdnu prodloužil ve španělské metropoli smlouvu. Nový kontrakt navíc podepsal i trenér Zinédine Zidane.

Reklama

Související témata: