Hlavní obsah

Bílý balet je na tom hůř než Sparta. Alarmující, ozval se kapitán Ramos

Madridský Bílý balet je na tom ve španělské lize ještě hůř než Sparta v té tuzemské. Na vedoucí Barcelonu sice ztrácí jen sedm bodů, zatímco Pražané mají na Plzeň už desetibodové manko, jenže na Santiago Bernabéu rozdává Real body na požádání. Na rozdíl od Sparty, která je alespoň v letenském chrámu stoprocentně úspěšná. Zidaneho svěřenci si totiž po předchozích remízách s Valencií a Levante počínali v duelu 5. kola La Ligy opět velkoryse, neboť na svém hřišti nechali vyhrát i Betis Sevillu.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo při utkání Realu s Betisem.

Článek

Šok to byl o to větší, že se po odpykaném trestu za vyloučení ve španělském Superpoháru objevil v sestavě Realu opět Cristiano Ronaldo. V pěti soutěžních zápasech nesměl nastoupit, takže střelecká trýzeň Bílého baletu se dala vysvětlovat jeho absencí. Zvláště, když se v prvním dějství základní skupiny Ligy mistrů proti Apoelu Nikósia připomněl dvěma góly.

Ani Ronaldo nebyl spásou

Jenže ani návrat Ronalda Real nespasil. Betis se na Santago Bernabéu 94 minut úspěšně bránil, aby nakonec sám udeřil. Mladý paraguayský legionář Sanabria se v nastaveném čase trefil a Real přišel nejen o další tři body, ale i o rekord, k němuž měl blízko.

Před více než půl stoletím totiž brazilský FC Santos s Pelém v sestavě dokázal skórovat v 74 zápasech po sobě. Real to ovšem svedl jen v 73 utkáních. Proti Betisu sice jeho hráči trefili dvakrát brankovou konstrukci a zahodili nepočítaně šancí, ale gól nedali.

Přece nehodím vše do koše, brání se kouč

Po senzační domácí prohře se tak fotbalisté Realu propadli v tabulce až na osmé místo, ale trenér Zidane zůstává v klidu.

„Nemyslím, že situace je choulostivá. Prostě jsme nedokázali dopravit míč do brány, což se ve fotbale stává," argumentoval sedmadvaceti střelami, které jeho svěřenci vyslali na bránu Betisu. „A když už míč bránícími řadami soupeře prošel, přesto v síti neskončil," připomínal i nastřelené tyče.

„Nebylo to skvělé utkání, nebylo to ale ani špatné utkání. Rozdíl je jen v tom, že zatímco v minulé sezóně jsme vyhrávali i zápasy, které jsme možná nezasloužili vyhrát, letos je to naopak. Ale přece nehodíme do koše všechnu práci, kterou jsme udělali, kvůli třem nepovedeným domácím zápasům," bránil se trenér Realu tvrzení, že jeho tým se máchá v krizi.

Chce to klid a chladnou hlavu

To kapitán Realu Sergio Ramos tak klidný není. „Prožíváme špatný start. Alarmující je vše o to víc, že jsme ztratili body se soupeři, které bychom na Bernabéu normálně porazili," myslí si.

Panice však nepropadá ani on, ani záložník Casemiro. „Musíme hlavně zachovat klid a chladnou hlavu, a ještě víc přemýšlet sami o sobě. Fotbal dovede být nespravedlivý, i když uznávám, že Betis bojoval, tvrdě pracoval a hrál opravdu dobře, zatímco my měli smůlu."

„Musíme být sebekritičtí, ještě důležitější je ale myslet na zápasy, které nás čekají. A zbývá jich ještě hodně. Máme skvělý tým, který tvoří stejní hráči, kteří před pár týdny vyhráli tituly doma i v Evropě," ujišťoval nakonec i Ramos, že Realu bude zase lépe.

Reklama

Související témata: