Hlavní obsah

Táhni! V Katalánsku to vře, husto je i na tréninku Španělů. Hvězda Barcelony to schytala

Madrid

Co s ním? Ať táhne, nechceme ho tady. Někteří fandové se nijak nepárali s borcem, kterému třeba ještě před pár týdny aplaudovali. Situace kolem katalánského referenda o samostatnosti regionu je vypjatá a bylo to znát i na madridském tréninku španělského národního týmu před závěrem kvalifikace. Končilo se předčasně, stovky příznivců pískaly a bučely.

Fanoušci na tréninku vypískali Gerarda Piquého z BarcelonyVideo: Reuters

 
Článek

Španělé potřebují ještě něco málo k tomu, aby si pojistili první místo ve skupině G před Itálií, ale na klidu jim nepřidává aktuální třaskavá situace na Pyrenejském poloostrově.

Piqué se v souvislosti s referendem vyjádřil, že při něm nechyběl. To, jak hlasoval je více než zřejmé. Jeho ´ano´ pro samostatnost Katalánska nemohlo nikoho překvapit. Navíc se teď ovšem nechal slyšet, že by mu tak nějak nebyl proti srsti rychlý konec ve španělském nároďáku.

Už v minulosti se často propíraly vztahy mezi hvězdami Realu a Barcelony. Piqué se také nejednou vyjadřoval pro nezávislost Katalánska, ale teď vše dostává další dimenzi. Piqué - ve španělském dresu mistr světa i Evropy - se o víkendu vyjádřil, že je připraven skončit ještě před MS 2018 v reprezentaci, pokud jeho podpora samostatnosti Katalánska bude považována za problém. Na tréninku včera v podvečer byl terčem slovních útoků.

Co tu ještě hledá? Ať táhne!

"Co tu ještě hledá? Ať táhne!" Od bučících a pískajících fandů to schytával. „Když odešel z tréninku, je to doufám navždy," vyjádřil se jeden z fanoušků přítomných na tréninku. „Ať má své ideály, ale ať si je brání mimo národní tým. Dorazil sem, aby vydělával peníze, ovšem s provokativním postojem," čílil se další příznivec nad stanovisky a aktivitami Piquého. „A když už tu je s týmem, pokračuje ještě na Twitteru, věnuje více času sociálním médiím než fotbalu. Dokud se tohle nezmění, budeme na něj pískat."

Španěly čekají v kvalifikaci ještě zápasy s Albánií a v Izraeli. Druzí Italové mají o tři body méně a hrají s Makedonií a v Albánii.

To vše v době, kdy doznívají události spojené s katalánským referendem. Při policejních zásazích bylo podle barcelonských úřadů zraněno takřka 900 lidí. Španělská policie, která ohlásila dalších přes 400 zraněných ve vlastních řadách, se neúspěšně snažila referendum překazit. Katalánské zdroje uvedly, že nedělního hlasování se zúčastnilo asi 2,26 miliónu voličů a přibližně 90 procent z nich hlasovalo pro nezávislost regionu. Účast podle těchto údajů činila 42,3 procenta z celkového počtu 5,34 miliónu voličů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články