Hlavní obsah

Girona - Villarreal 1:2Valencie porazila Betis, Bakambu zařídil výhru Villarrealu

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Valencie ani v osmém kole španělské ligy neprohráli. Na hřišti Betisu Sevilla zvítězili 6:3 a v tabulce jsou druzí o čtyři body za vedoucí Barcelonou. Betis nebodoval poprvé od 10. září. Nejbližší soupeř pražské Slavie v základní skupině Evropské ligy Villarreal zvítězil na hřišti Girony 2:1. Skvělou formu potvrdil útočník "Žluté ponorky" Cédric Bakambu, který dal obě branky. V posledních pěti ligových duelech nastřílel sedm gólů.

Článek

Valencie vedla v Seville nad Betisem od 35. minuty poté, co se po rohovém kopu umístěnou hlavičkou prosadil Kondogbia. V závěru úvodního dějství zvýšil na 2:0 pro hosty parádní dalekonosnou střelou do šibenice Guedes, který se v posledních čtyřech ligových duelech přímo podílel na stejném počtu branek: jednu dal a na tři přihrál.

Deset minut po přestávce mohl vstřelit kontaktní branku z penalty León, gólman Neto ale jeho pokus doprostřed brány vyrazil. Na druhé straně přidali další dvě branky Rodrigo a Mina a zdálo se, že o tříbodovém zisku Valencie nemůže být pochyb.

Domácí však předvedli heroický závěr a v rozmezí 79. a 84. minuty snížili na rozdíl jediné branky Campbell, Sanabria a Tello, ani to jim ale na body nestačilo. Dvě minuty před koncem skóroval na druhé straně Zaza a v nastavení na konečných 3:6 upravil Pereira.

Reprezentant Demokratické republiky Kongo Bakambu poprvé skóroval do sítě Girony v deváté minutě, když jej za obranou našel Trigueros. Bakambu zakončil přesně k tyči. Ve 20. minutě pak zužitkoval povedenou přihrávku šajtlí od Fornalse.

V závěru poločasu Girona přidala. Nejprve zachránilo hosty břevno, pět minut před pauzou už ale patičkou překonal gólmana Barbosu Stuani. V druhém dějství sahali domácí po remíze, na vyrovnání ale i vzhledem k dalšímu zásahu do brankové konstrukce nedosáhli a z posledních šesti utkání vydolovali pouhé dva body.

Trenér Villarrealu Javier Calleja poslal do hry sestavu Barbosa - Mario Gaspar, Álvaro González, Ruíz, Costa - Rodrigo Hernández - Castillejo (66. Čeryšev), Trigueros - Fornals - Bakambu (83. Soriano), Sansone (56. Bacca).

Málaga zůstala jediným týmem bez výhry. S Leganés prohrála 0:2 a je na dně tabulky s jedním bodem. Naopak Leganés je překvapením startu sezony. V současnosti drží sérii čtyř zápasů bez porážky a v šesti z osmi utkání udrželo čisté konto, což mu vyneslo šestou pozici.

Španělská fotbalová liga - 8. kolo:
Eibar - La Coruňa 0:0
Girona - Villarreal 1:2 (40. Stuani - 9. a 20. Bakambu),
Málaga - Leganés 0:2 (56. Gabriel, 78. Szymanowski)
Betis Sevilla - Valencie 3:6 (79. Campbell, 80. Sanabria, 84. Tello - 35. Kondogbia, 45. Guedes, 64. Rodrigo, 74. Mina, 88. Zaza, 90.+4 Pereira).

Reklama

Související témata: