Hlavní obsah

Leganés - FC Barcelona 0:3Barcelona hladce vyhrála v Leganés, dva góly dal Suaréz

Aktualizováno

Šlágr 12. kola španělské ligy v podobě madridského derby mezi Atléticem a Realem gól nenabídl. Barcelona vyhrála v Leganés 3:0 a zůstala první. Dva góly vstřelil útočník Luis Suárez. Getafe porazilo na svém hřišti Alavés 4:1, Sevilla otočila zápas s Celtou Vigo a vyhrála 2:1.

Foto: Juan Medina, Reuters

Luis Suarez a jeho oslava gólu. Hráč Barcelony se takto proti Leganés radoval dvakrát.

Článek

Už ve 4. minutě madridského derby se po nešikovném zákroku hostujícího stopera dostal do velké šance Correa, sám před Casillou ale nezamířil přesně. Také Real měl v první půli jednu velkou šanci, ani Oblak však při Kroosově střele nakonec nemusel zasáhnout.

Do druhého poločasu vstoupil "Bílý balet" bez kapitána Ramose, který v úvodním dějství schytal kopanec do obličeje od domácího obránce Lucase. Nadále vyrovnaný zápas už kromě hektického závěru žádné velké příležitosti nenabídl, oba týmy tak zůstávají bodově vyrovnané na třetí a čtvrté příčce tabulky.

Katalánský velkoklub potvrdil roli favorita a vyhrál v lize počtvrté v řadě. Skóre otevřel v 28. minutě Luis Suaréz, který využil hrubé chyby brankáře Cuellara, jemuž vypadl z ruky centrovaný míč.

Druhou branku přidal v 60. minutě, když akrobaticky uklidil do sítě odražený míč. Uruguayský kanonýr vstřelil letos popáté dva góly v zápase, lepší bilanci v La Lize v tomto ohledu má pouze jeho spoluhráč Messi. V 90. minutě pečetil vítězství Barcelony Paulinho.

Katalánci mají v čele soutěže náskok sedmi bodů na druhou Valencii, která má zápas k dobru. Leganés je po třetí prohře v řadě deváté.

Španělská fotbalová liga - 12. kolo:
Getafe - Alavés 4:1 (53. a 64. Ángel, 6. Bergara, 9. Molina z pen. - 81. Santos)
Leganés - FC Barcelona 0:3 (28. a 60. Suárez, 90. Paulinho)
FC Sevilla - Vigo 2:1 (36. Muriel, 48. Nolito - 13. Gómez)
Atlético Madrid - Real Madrid 0:0

Reklama

Související témata: