Hlavní obsah

Ronaldo dal dva góly, ale i tak zuřil: Stejně si napíšete, co chcete

Nikósie/Praha

Teď má navrch Zidane. A Ronaldo s ním, to se ví. Však to také po kanonádě rozpoutané na Kypru v duelu Ligy mistrů dávali oba najevo. Portugalská hvězda, která se pod výprask APOELu podepsala dvěma trefami, obzvlášť. „Jak s vámi můžu mluvit, kdy jednu věc řeknu a vy stejně píšete něco úplně jiného?!“ prošel Ronaldo nazlobeně mix zónou a u novinářů se ani na chvíli nezastavil. Namíchlo ho totiž, jak tlumočili jeho spor s kapitánem Realu Sergio Ramosem a jaké kapky mu dávají jen proto, že ve španělské lize vstřelil zatím pouze jediný gól.

Sestřih z utkání APOEL - Real MadridVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Zatímco trenér Zinedine Zidane ustál kritiku bez vášní a emocí, Ronaldo se čertí. A přitom utkání v Nikosii mu vyšlo, neboť dva góly dal a na jeden Benzemovi nahrál.

V Lize mistrů v letošní sezóně navíc skóroval v každém z pěti odehraných kol, což se mu povedlo jako třetímu hráči v historii soutěže po Del Pierovi a Rebrovovi.

„Věděl jsem, že to přijde. Jak Ronaldo, tak i Benzema jsou velmi dobří fotbalisté, a proto jsem ani chvíli nepochyboval, že se střelecky probudí a zase začnou dávat góly," kvitoval trenér Zidane, že obě kritizované hvězdy přispěly k destrukci APOELu dvěma zásahy.

Aby ne, když Benzema dal před cestou do Nikósie ve všech soutěžních zápasech odehraných v této sezóně jen dva góly a Ronaldovu kanonýrskou reputaci zachraňovaly jen branky v Lize mistrů.

Na Kypru se probrali oba a Zidane je přesvědčen, že Realu bude už jen lépe. V Lize mistrů, v níž si zajistil druhým místem ve skupině účast v jarním osmifinále, stejně jako ve španělské lize.

„Dali jsme šest branek, udrželi čisté konto, předvedli jsme dobrý výkon. V každé sezóně přijdou těžké chvíle, ale ty už jsou za námi," reagoval na nedávnou prohru s Tottehamem i desetibodové manko na Barcelonu ve španělské lize. „Jsem v klidu. I na ní takové chvíle přijdou a začne ztrácet."

V klidu by mohl být i Ronaldo, jenže v Nikosii tomu bylo naopak. Nejspíš proto, že výsledek duelu s APOELem napovídá, že ve sporu s Ramosem byl blíže pravdy kapitán Bílého baletu.

Ten oponoval Ronaldovu tvrzení, že letní ochody Pepého, Jamese Rodrígueze a Alvara Moraty Realu ublížily a proto prožívá v této sezóně útlum. Ramos tyto řeči striktně odmítl a naopak prohlásil, že příchod mladíků, jako je Nacho, Marco Asensio a Dani Ceballos, mužstvu pomohl, což zisk dvou superpohárů potvrzuje.

Za pozadím sporu obou hvězd je údajně to, že zatímco mladíci mají blíž k Ramosovi, Ronaldovými spojenci na hřišti i v kabině byli naopak Pepé a spol.

A právě zmiňované spekulace měly vytočit portugalskou hvězdu natolik, že po vysoké výhře na Kypru odmítla s kýmkoli komunikovat.

Reklama