Hlavní obsah

Messi zůstane v Barceloně další čtyři roky!

Barcelona
Aktualizováno

Neskutečné. Pokud teď zatouží některý z fotbalových klubů po největší hvězdě Barcelony a uvidí výstupní klauzuli v jeho smlouvě, nejspíš se zájemci protočí panenky. Lionel Messi, který v Barceloně po měsících spekulací podepsal novou smlouvu do roku 2021, je k mání za 700 miliónů eur, tedy skoro osmnáct miliard korun. Dá se očekávat, že třicetiletý kanonýr tak stráví další roky na barcelonském Camp Nou.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Barcelonský Lionel Messi

Článek

"Tento klub je pro mě domovem. Vždycky jsem říkal, že mým snem je uzavřít kariéru v Barce a jdeme po této cestě," řekl Messi pro klubovou televizi.

S Barcelonou zatím získal osm titulů ve španělské lize a čtyři trofeje v Lize mistrů. Finanční podrobnosti klub nezveřejnil. Podle deníku El Mundo dostane za jednu sezonu 30 miliónů eur a údajně také podpisový bonus ve výši 50 miliónů eur.

Na výši astronomického odstupného za Messiho se výrazně podepsal Neymarův případ. Na začátku srpna totiž brazilský útočník za rekordní sumu 222 miliónů eur přestoupil do Paris St. Germain. Původně bylo odstupné za Messiho stanoveno na 300 miliónů, jenže po Neymarově odchodu klub částku více než zdvojnásobil.

Smlouva reflektuje měnící se svět fotbalu

"Nová smlouva je více v souladu se současnou situací ve stále se měnícím světě fotbalu," komentoval kontrakt s argentinskou ikonou prezident klubu Josep Bartomeu.

Messi, jemuž současný kontrakt vyprší po této sezóně, přišel do Barcelony v roce 2001 jako třináctiletý a mezi profesionály debutoval v sedmnácti letech. Dosud za katalánský velkoklub odehrál 602 zápasů, v nichž nastřílel 523 branek a je nejlepším střelcem v historii klubu i španělské ligy.

"Cílem je pokračovat v dobývání cílů, naplňovat trofejemi klubové vitríny a podílet se na historii Barcy. Měli jsme štěstí, že už jsme toho spoustu dokázali a věřím, že ještě dokážeme," dodal fotbalista, jenž je považován za srdce i duši Barcelony.

Myslíte, že se některý z klubů pokusí vykoupit Lionela Messiho z Barcelony i přes astronomickou výstupní klauzuli?
Ano. Určitě se někdo najde.
16,8 %
Ne. Taková suma už je přemrštěná.
83,2 %
Celkem hlasovalo 8604 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články