Hlavní obsah

Další hvězda Realu Madrid musela k soudu, teď bude platit milióny

Aktualizováno

Obránce fotbalového Realu Madrid Marcelo se před soudem přiznal k daňovým únikům. Brazilský reprezentant slíbil, že španělským úřadům doplatí dlužnou částku, která činí téměř půl miliónu eur (skoro 13 miliónů korun).

Foto: Juan Medina, Reuters

To je rána. Obránce Realu Madrid Marcelo teď musí ve Španělsku doplatit na daních skoro třináct miliónů korun.

Článek

Marcelo byl podobně jako další hráči podezřelý, že prostřednictvím zahraničních společností zatajil příjmy z osobnostních práv. Devětadvacetiletý krajní bek podle vyšetřovatelů stát ošidil na daních v letech 2011 až 2013. Marcelo přišel do Realu v roce 2007 z brazilského Fluminense. V madridském celku se vypracoval v jednoho z nejlepších levých obránců současnosti a s "Bílým baletem" vyhrál čtyřikrát španělskou ligu a třikrát Ligu mistrů.

Den po Marcelově přiznání oznámily španělské úřady, že v jejich hledáčku je další hráč Realu Madrid Luka Modrič. Chorvatský záložník se podle státního zastupitelství dopustil společně s manželkou Vanjou v letech 2013 a 2014 daňových úniků z osobnostních práv ve výši 870 728 eur (přes 22 miliónů korun).

Modrič, jenž přišel do Realu v roce 2012 z Tottenhamu, k tomu údajně využíval firmu z Lucemburska. Úřady se zároveň zajímají o jeho firmu se sídlem na ostrově Man, jenž patří k daňovým rájům.

Kvůli daňovým podvodům byl loni ve Španělsku odsouzen barcelonský útočník Lionel Messi, 21 měsíců vězení si však za mřížemi odpykat nemusí. Začátkem října dostal sedmiměsíční trest bývalý obránce Realu Ricardo Carvalho. Kvůli daním má potíže také hvězdný kanonýr "Bílého baletu" Cristiano Ronaldo. Vyšetřováni byli i Ángel Di María, Javier Mascherano, Radamel Falcao či Fabio Coentrao.

Reklama