Hlavní obsah

Real Madrid - Barcelona 0:3Oslabený Real schytal v El Clásiku debakl! Barcelona dál vévodí španělské lize

Madrid
Aktualizováno

První El Clásico v této sezóně ovládli fotbalisté Barcelony. V sedmnáctém kole španělské La Ligy porazili Real Madrid na jeho hřišti 3:0, když se ve druhém poločase trefili Suárez, Messi z pokutového kopu a Vidal. Katalánský celek tak zvýšil svůj náskok v čele tabulky na devět bodů před druhým Atlétikem. Real je čtvrtý s čtrnáctibodovým mankem na Barcelonu.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Luis Suárez z Barcelony slaví gól v El Clásiku.

Článek
Fotogalerie

První vážnější šanci si vypracoval Real, ale Cristiano Ronaldo v blízkosti penaltového puntíku promáchl. Portugalský útočník znovu ohrozil bránu soupeře po půlhodině hry, ale jeho střelu z levé strany vytěsnil Ter Stegen nohou.

Na druhé straně pak gólman Realu Navas musel vyrazit na roh nebezpečnou hlavičku Paulinha. Nejblíže gólu byli na konci první půle domácí, když po Marcelově centru hlavičkoval nehlídaný Karim Benzema do tyče. Do kabin tak oba týmy zamířily za stavu 0:0.

Po změně stran už začaly padat góly. V 54. minutě po přečíslení 3 na 2 zakončoval po přihrávce Roberta Suárez. O deset minut později nařídil hlavní rozhodčí Sánchez pokutový kop pro Barcelonu, protože obránce Realu Carvajal zastavil míč putující do sítě rukou. Za svůj "volejbalový" zákrok byl vyloučen a Messi penaltu proměnil. V závěru ještě pečetil výhru střídající Vidal.

Barcelona na stadiónu svého odvěkého rivala potvrdila svou formu ve španělské lize. V letošní sezóně ještě ani jednou neprohrála, jen třikrát remizovala, zbylých čtrnáct utkání vyhrála. V soutěžním El Clásiku triumfovala přesně po sedmi měsících. V minulých dvou zápasech v rámci španělského Superpoháru se z vítězství vždy radoval Real.

Španělská fotbalová liga - 17. kolo
Real Madrid - FC Barcelona 0:3
Branky: 54. Suárez, 64. Messi, 90.+3 Vidal ČK: 64. Carvajal (R.)
Valencia - Villarreal 0:1 (24. Bacca)
La Coruňa - Vigo 1:3 (59. Andone - 40. a 54. Aspas, 3. Wass).

Reklama

Související témata: