Hlavní obsah

Real to nevzdá. A ostatní také ne, odmítl trenér Barcelony, že by jeho tým měl už jistý titul

Vypadalo to s nimi bledě... Po pětatřiceti minutách totiž prohrávala Barcelona v duelu 19. kola španělské ligy v San Sebastianu už 0:2 a málokdo by si vsadil, že průběh zápasu otočí. Vždyť na stadiónu Anoeta nevyhrála už dlouhých deset let! „Důležité bylo, že se nám podařilo vstřelit gól ještě před přestávkou a manko snížit,“ vysvětloval kouč Ernesto Valverde obrat, k němuž došlo po změně stran. Jeho tým průběh zápasu otočil, v La Lize ještě neprohrál a před svými konkurenty si udržuje úctyhodný náskok.

Foto: Albert Gea, Reuters

Paulinho (vpravo) se spoluhráči z Barcelony Lionelem Messim (zády) a Luisem Suárezem oslavují gól.

Článek

V konfrontaci s Realem Sociedad se o to postarali postupně Paulinho, po změně stran dvakrát Suárez, aby vítězství 4:2 pečetil gólem z trestného kopu Messi. Barcelona tak vyhrála páté utkání v řadě, přičemž soupeřům nastřílela 16 gólů a sama inkasovala jen dva.

„Dlouho jsme trpěli, protože domácí byli v úvodu zápasu neskutečně efektivní a v prvním poločase byli lepší než my. Mají dobrý tým, umí proti nám hrát, zatlačili nás a my navíc věděli, jak těžké je právě v San Sebastianu vyhrát. Vždyť Sociedad nás tady mnohokrát porazil," přiznával kouč Barcelony, že jeho svěřenci to měli hodně těžké.

„Hodně nám pomohl gól těsně před přestávkou, takže do druhé půle už jsme šli plni odhodlání za vítězstvím," kvitoval trenér Valverde obrat, který se jeho týmu podařil.

I díky němu má Barcelona po polovině soutěže na druhé Atlético Madrid k dobru devět bodů, na třetí Valencii jedenáct a na čtvrtý Real Madrid dokonce devatenáct, i když pravdou je, že Bílý balet má sehráno o utkání méně.

Kouč Barcelony však odmítá, že by měli už teď mistrovský titul jistý. „My se téhle představy nevzdáváme, ale naši soupeři také ne. Ano, máme k němu nejblíž, o čemž mluví i naši konkurenti, jenže ani Atlético, ani Valencie se myšlenky na ligový primát určitě nevzdává. A Real to určitě také neudělá, i když bodový rozestup je velký a pro nás nesmírně důležitý," drží Valverde své svěřence dál na pevné zemi.

Reklama