Hlavní obsah

Šok v Madridu! Zidane po zlatém hattricku v Lize mistrů jako trenér Realu končí

Madrid

Po zlatém hattricku nečekaný konec! Slavný Francouz Zinedine Zidane oznámil, že rezignuje na post trenéra Realu Madrid, s nímž dobyl třikrát za sebou triumf v prestižní Lize mistrů. V sobotu završil jedinečný počin vítězstvím v kyjevském finále proti Liverpoolu (3:1).

Zinedine Zidane vysvětluje důvody, proč skončil v Realu MadridVideo: ČTK/AP

 
Článek
Fotogalerie

Zidane po nástupu do funkce trenéra Realu Madrid

Zinédine Zidane "hlavičkuje" Marka Materazziho ve finále MS

Své rozhodnutí oznámil mistr světa a Evropy na oficiální tiskové konferenci. Na ní se objevil po boku prezidenta Realu Florentina Péreze. „Rozhodl jsem se už v další sezóně v roli trenéra Realu nepokračovat. Myslím si, že pro mě i ostatní nastal čas na změnu. Rozhodnutí nebylo vůbec jednoduché," vysvětloval Zidane před novináři.

„Tenhle klub mám rád stejně jako jeho prezidenta. Dal mi šanci už jako hráči a později i jako trenérovi, za což mu budu navždy vděčný. Teď už ale musí přijít změna," pokračoval Francouz, jenž coby trenér začínal u béčka Realu a v lednu 2016 nahradil na lavičce prvního týmu Rafaela Beníteze.

Pětačtyřicetiletá legenda měla podle španělských médií s Realem uzavřený kontrakt do roku 2020, ale za koncem Zidanovy pohádky v Madridu navzdory mimořádným úspěchům v Champions League nejspíš stojí slabší výkonnost týmu v domácí lize, kde Real skončil až na třetím místě za mistrovskou Barcelonou a městským rivalem Atlétikem.

Po celém světě se okamžitě rozběhly spekulace o tom, kdo někdejšího hráče Juventusu a Bordeaux na lavičce Bílého baletu nahradí. Mezi žhavými kandidáty se skloňují Arséne Wenger, Antonio Conte, Mauricio Pochettino či Maurizio Sarri.

Reklama

Související témata: