Hlavní obsah

Zničil mu sen o finále Ligy mistrů a mistrovství světa. Salah teď Ramosovo gesto ignoroval

Monako/Praha

Gesto usmíření, nebo provokace? Vedle losování základních skupin Ligy mistrů a oceňování jejích hlavních hvězd z minulé sezóny se během čtvrtečního slavnostního večera v Monaku odehrál i jeden minipříběh, kteří rozpitvávají fanoušci po celém světě.

Foto: Sport.cz

Sergio Ramos a Mohamed Salah asi velcí kamarádi nebudou

Článek

Sestřih finále Ligy mistrů.

Hlavní role se ujal oceněný nejlepší obránce za minulý ročník Sergio Ramos z Realu Madrid, který v květnu plnil stránky novin nejen díky triumfu v kyjevském finále Champions League, ale především kvůli jeho kontroverzní roli v něm.

Po souboji s řízným madridským zadákem totiž skončil finálový duel pro hlavní ofenzivní hvězdu Liverpoolu Mohameda Salaha, který se zraněným ramenem v slzách opouštěl v prvním poločase stadión. Jeho tým navíc v Kyjevě prohrál 1:3 především kvůli chybám brankáře Lorise Kariuse, jenž byl rovněž po souboji s Ramosem otřesen.

Salah se pak dlouho bál o svoji účast na MS, nakonec se stihl dát zdravotně do pořádku, ale po rekonvalescenci nastoupil až do druhého utkání proti Rusku a jeho výkony zůstaly stejně jako u celého egyptského národního týmu za očekáváním.

Ve čtvrtek si Ramos šel na pódium pro ocenění od UEFA a na cestě zpět poplácal právě Salaha po vyléčeném ramenu. Těžko říct, co svým gestem chtěl naznačit, každopádně forvard Liverpoolu nijak nereagoval a svého osudového soka ignoroval.

Ramosovy kvality nyní budou moct otestovat i fotbalisté mistrovské Plzně, jimž monacký los přiřkl do základní skupiny Ligy mistrů vedle CSKA Moskva a AS Řím právě Real Madrid.

Reklama

Související témata: