Hlavní obsah

Nedvěd utěšoval plačícího Ronalda. A svět se ptá: Za co byl hvězdný Portugalec vyloučen?

Valencie

Hotová Vendulka utěšitelka z filmových Básníků. Viceprezident Juventusu Turín seběhl z tribuny na valencijské Mestalle dolů do tunelu u hřiště. Pavel Nedvěd tam musel uklidňovat zoufalého Cristiana Ronalda, který již v 29. minutě nedobrovolně zamířil do šaten. Hvězdný Portugalec byl ve svém 154. zápase v Lize mistrů poprvé v soutěži vyloučen. Stará dáma ovšem i bez něj zvítězila 2:0.

Sestřih utkání Ligy mistrů Valencia - JuventusVideo: Více na, O2 TV Sport

 
Článek

Messi se v úterý blýskl hattrickem a fotbalový svět se těšil, jak den poté zareaguje jeho věčný rival. Jenže držitel Zlatého míče nebude na první start v Lize mistrů za Juventus po přestupu z Realu Madrid vzpomínat v dobrém. Nejlepší střelec historie soutěže dostal jedenáctou červenou kartu v kariéře.

Pozoruhodné je, že nikdo pořádně neví, za co byl vlastně Cristiano Ronaldo vyloučen. Otázka začala okamžitě rezonovat na všech sociálních sítích, odborných i fanouškovských.

Obránce Valencie Murillo nejprve při kontaktu s portugalskou hvězdou přihrál pád, nejlepší hráč světa mu následně lehce sáhl na hlavu a rozhodčí Brych po upozornění brankového sudího tasil červenou kartu.

Pomohlo by video, protestuje Allegri

Ronaldo propadl zoufalství. Sekl sebou na trávník, který pak opouštěl v slzách.

„Jsem zklamaný, že v soutěži, jakou je Liga mistrů, dohráváte zápas v deseti kvůli takovém incidentu. Můžu říct jediné. Rozhodčím by v takových situacích pomohlo video," rozčiluje se trenér Massimiliano Allegri na pány z vedení UEFA, kteří se zavedení videorozhodčího do elitní soutěže stále brání.

Juventus i v oslabení zvítězil, když se dvakrát z penalty trefil Pjanič. V šesté minutě nastavení kopala pokutový kop i Valencie, ale Parejo nedal.

„Jsem rád, že jsme pokračovali v dobré hře i po Cristianově vyloučení. Nebylo to jednoduché, navíc nám bude chybět v příštích zápasech," poukazuje Allegri.

Ronaldo tak může přijít o vysněný návrat na Old Trafford, kde Juventus nastoupí ve třetím kole základní skupiny.

Souhlasíte s vyloučením Cristiana Ronalda v zápase Ligy mistrů proti Valencii?
Ano
13,2 %
Ne
82,6 %
Těžko říct
4,2 %
Celkem hlasovalo 31027 čtenářů.

Reklama