Hlavní obsah

Vrba: Mrzí mě, že jsem nevzal Schicka na ME a že se Džekovi nevyřídilo české občanství

Řím

Jestli AS Řím vyrukuje v úterním duelu Ligy mistrů na hrotu s obávaným střelcem Edinem Džekem nebo českým reprezentačním útočníkem Patrikem Schickem, trenér Plzně Pavel Vrba neřeší. „Přiznám se, že je mi to jedno. Jen lituju, že jsem Patrika nevzal před dvěma lety na mistrovství Evropy, z mého pohledu to byla chyba,“ uvedl Vrba na tiskové konferenci na Olympijském stadiónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba.

Článek

Džeko ale na Plzeň umí.

Jak říkám, neřeším to. Docela mě ale mrzí, že když byl Džeko před lety v Teplicích, nezařídilo se mu české občanství. Mohl hrát v českém národním týmu.

Máte z AS Řím obavy? Tím spíš, že jste dva poslední zápasy venku nezvládli?

Souhlasím, zklamali jsme. Doufám, že se to v úterý nestane. Viděl jsem AS na Realu Madrid a také jeho sobotní ligový zápas s Laziem. V římském derby se ukázalo, jak obrovskou sílu má.

Budete hrát jako obvykle ofenzívně, nebo zohledníte sílu soupeře a budete se držet zkrátka?

Snažíme se hrát atraktivní fotbal, ale musíme se trochu přizpůsobit soupeři, kvalita AS je velká. Dokonce bych řekl, že je mimořádná. Ale budeme se snažit být kreativní jako v české lize a hrát atraktivně, jak se nám to několikrát v Itálii podařilo.

Kvůli zranění postrádáte záložníka Kopice. Víte už, kým ho nahradíte?

Dostal na deset dnů sádru, pak uvidíme, co dál. Představu mám, kdo ho nahradí, máme několik možností. Rozhodnu se v úterý.

Duel proti Spartě rozhodl záložník Procházka, který nastoupil po delší době. Řekl si o místo v sestavě i pro zápas v Římě?

Čeká nás utkání, v němž budeme převážně bránit. Tudíž je velká pravděpodobnost, že nastoupí.

Reklama

Související témata: