Hlavní obsah

Limberský: Ve druhé půli to bylo bago. Tlačili jsme hodiny, aby zápas už skončil

Robert Neumann, ŘímSport.czPrávo

Úterní duel Ligy mistrů v Římě (0:5) se spoluhráči doslova protrpěl. „Když dvacet minut před koncem prohráváte o čtyři góly, přejete si, aby byl už konec," prohlásil obránce Plzně David Limberský pár minut po utkání na Olympijské stadiónu.

Sestřih z utkání AS Řím - PlzeňVideo: Více na, O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Byla to dobrá zkušenost, nebo spíš trápení?

Od pětašedesáté minuty to bylo trápení. Tlačili jsme hodiny, aby zápas už skončil. První půle ještě šla. I když jsme dostali dva laciné góly, měli jsme dvě šance. Pět nula je asi odraz reality.

Zlomil se zápas druhý gólem těsně před přestávkou?

Škoda druhé branky, měli jsme půli dohrát o gól. Prvních deset minut druhé půle bylo slušných, ale bohužel přišel třetí gól. Pak už to byla bago. Řím svoje šance proměňoval fantasticky, ukázala se kvalita. Bylo vidět na každém doteku, jak mají míč přilepený u nohy. Nám odskakoval, rozdíl byl markantní.

Když jste dvacet minut před koncem prohrávali o čtyři góly, co se vám honilo hlavou?

Ženete hodiny dopředu, byl byste už nejraději v šatně. AS je prostě jinde než my, ale až příliš jsme mu to ulehčili.

Proč se vám nyní nedaří venku? Na Slavii jste padli 0:4, v Jablonci 0:3, teď v Římě 0:5.

Přijde mi, že venku jsou naše výkony bezkrevné. Nejsou tam emoce. Ne, že bychom byli odevzdaní, ale jdeme zápas jen odehrát. Jak na Slavii, v Jablonci, tak i v Římě. Je velký rozdíl v přístupu před našimi fanoušky a venku. Jenže už musíme venku zabrat a v lize vyhrát.

Jak se změnila Plzeň od doby, kdy na podzim 2011 hrála s Barcelonou a AC Milán?

Zestárli jsme o sedm let. Kostra tu pořád je, pár kluků z tehdejší éry tu zůstalo. Jsme rádi, že u toho můžeme být, Ligu mistrů si zahrát. Ale je třeba se dívat do budoucnosti, aby to po nás nastupující generace vzala a hrála nahoře. Výměna určitě za rok, dva bude, věřím, že Plzeň bude pořád nahoře. S námi, nebo bez naší party.

V Římě jste vyrovnali nejvyšší porážku v Lize mistrů. Dal se průběh utkání srovnat s pětigólovým přídělem na Bayernu před pěti lety?

V Mnichově to byl ještě větší kolotoč. V Římě jsme přece jen měli dvě šance. Je ale velký rozdíl hrát proti AS v Evropské lize a v Lize mistrů. Doma jsou neskutečně silní, vždyť Barceloně dali na jaře tři góly a vyřadili jí.

Reklama

Související témata: