Hlavní obsah

Real Madrid v Plzni: Co si slavný klub nadiktoval?

Plzeň
Aktualizováno

Zápas století. Největší v historii fotbalové Plzně. Ve středu na trávník Doosan Arény vyběhne slavný Real Madrid. Viktoria v Lize mistrů hostila Barcelonu, Manchester City i Bayern, střet s Bílým baletem je ale ještě o něco výš. Co obnášejí přípravy na výjimečnou bitvu?

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Plzeňský Ubong Ekpai se snaží zabránit v centru Marcelovi z Realu Madrid.

Článek

Sestřih z utkání Real - Plzeň

Odpovídají mimořádné události. Top kluby si spoustu věcí dovážejí samy, tak i z Realu dorazil před 10 dny do Plzně obsáhlý rozpis požadavků. Kromě běžných (káva, čokoláda, pizza po zápase) i pár neobvyklých.

„Většinou se jedná o standardní věci, jen je dbáno na každý detail. A všechno je ve větším množství. Například do kabiny chce Real šest masážních lehátek a dva rotopedy," říká mluvčí Viktorie Václav Hanzlík. Otázkou je, zda se takový počet stolů do hostující šatny vměstná. „Musí," reaguje Hanzlík s úsměvem.

Královský klub si nadiktoval do kabiny také nejrůznější druhy ovoce včetně lesních plodů. Například ostružiny a borůvky. Ostatně, ty si přál před pěti lety i Manchester City. „Chtěli padesát kilo čerstvých borůvek. Naštěstí bylo září, bylo to řešitelné," vzpomíná s úsměvem někdejší šéf klubového PR oddělení Pavel Pillár s tím, že Angličané si do šatny poručili nainstalovat bazén se studenou vodou. „A taky provizorní videokoutek. Hned o přestávce měli zpracované sekvence z první půle. Zřejmě jim to pomohlo, ve druhé půli nám dali všechny tři góly," dodává Pillár.

Novinářů nikdy nebylo víc

Real je nejblyštivější fotbalovou značkou, tudíž i nejsledovanější. Do Plzně dorazí 200 akreditovaných novinářů z celé Evropy (Německo, Rakousko, Polsko, Švédsko, Slovensko, Itálie).

„V Doosan Aréně jich nikdy nebylo víc. Například flash rozhovory bude vysílat sedm televizních stanic. K tomuto účelu musela být vyklizena jedna kancelář," uvádí Hanzlík. Jen z klubové stanice TV Real přijede 11 lidí, mezi nimi legendární Brazilec Roberto Carlos. V roli experta. „Například budou vysílat živě i předzápasový trénink," prozrazuje Hanzlík.

K zápasům Ligy mistrů patří i setkání klubových generalit. Domácí management pro hosty nachystá buď slavnostní večeři den před utkáním, nebo oběd v den výkopu. Viktoriáni vedení Realu včetně prezidenta Florentina Péreze pozvou na tradiční místo, do secesního salonku restaurace Na Spilce v areálu plzeňského pivovaru. Podávat se bude české menu.

Ramos a spol. přiletěli dnes po poledni do Prahy a hned se přesunuli autobusem do Plzně. Zatímco Manchester City a Bayern bydlely v hotelu Golden Fish, španělská výprava zvolila Marriott. Do Madridu odletí hned po zápase. Bude veselo na palubě, nebo v Doosan Aréně?

Jak dopadne duel 4. kola skupiny Ligy mistrů mezi Plzní a Realem Madrid?
Real vyhraje vysokým rozdílem
35,8 %
Real vybojuje těsnou výhru
21,7 %
Zápas skončí remízou
9,5 %
Plzeň vybojuje těsnou výhru
28,5 %
Plzeň vyhraje vysokým rozdílem
4,5 %
Celkem hlasovalo 28668 čtenářů.

Reklama

Související témata: