Hlavní obsah

Ruská mise začíná. Jedeme se do Moskvy poprat o postup, hlásí Plzeňští

Praha

Brzký budíček, rychlá snídaně, bleskový přesun na nedaleký Terminál 1. Fotbalová Plzeň v pondělí ráno odletěla do promrzlé Moskvy k zítřejšímu duelu Ligy mistrů. Za nadějí třetího místa ve skupině, které jistí účast v jarní vyřazovací části Evropské ligy. Cesta za ní je však těžká: vede přes výhru nad CSKA. V září v Doosan Aréně skončil vzájemný zápas remízou 2:2.

Foto: David W Cerny, Reuters

Nacho z Realu a plzeňský Aleš Čermák.

Článek

„Domácí zápas nám ukázal, že se s nimi dá hrát. Dali jsme jim dva góly. Na druhou stranu víme, že proti nám stojí obrovsky kvalitní soupeř, který porazil Real Madrid. Bude to strašně těžký zápas, ale to je v Lize mistrů každý," uvedl před odletem záložník Roman Procházka.

Před ruskou misí ale nejsou viktoriáni v kdovíjaké pohodě. V české lize dvakrát v řadě klopýtli, po domácí remíze s Příbramí uhráli v pátek šťastnou plichtu v Liberci. Pod Ještědem navíc herně nepřesvědčili. „Liga mistrů je jiná soutěž. Jedeme se do Moskvy porvat o třetí příčku, věřím, že je v našich silách zvítězit. Musíme však hrát odvážně, zároveň být stoprocentní v defenzívě," prohlásil záložník Aleš Čermák.

Zásadní bude držet vzadu co nejdéle nulu. Jenže v Champions League viktoriáni už 14x inkasovali. „Nastupujeme proti nejlepším mužstvům na světě, což není jednoduché. Ale vím, že obranu musíme zlepšit, musíme být vzadu bezchybní. To bude klíč k úspěchu," podotkl Procházka.

K triumfu však bude potřeba i nějaký gól vstřelit, což je disciplína, v níž na podzim Plzeň neexceluje. Navíc se musí dlouhý čas obejít bez zraněného útočníka číslo jedna Michaela Krmenčíka. „Máme další dva kvalitní útočníky. Je pravda, že produktivita nás trápí od začátku sezony, vyhráváme většinou jedna nula. Doufám, že v Moskvě se střelecky prosadíme," dodal Čermák.

Plzeňští se po příletu do Moskvy přesunou na hotel, od 19 hodin tamního času (17 hodin českého) absolvují na stadionu v Lužnikách předzápasový trénink.

Reklama

Související témata: