Hlavní obsah

Nezastavitelná Blecha. Messi znovu uniká všem

Pod palbou, ale znovu vítězně. Fotbalisté Eindhovenu zasypali Barcelonu deseti střelami na branku. A stejně prohráli 1:2. Katalánský gigant měl postup do jarní části Ligy mistrů už v kapse, středeční výhrou si jen pojistil první místo ve skupině B. Pod oba góly Barcelony se podepsal Lionel Messi, který se tak pasoval na nejproduktivnějšího hráče soutěže v aktuální sezoně. Na sestřih zápasu pod vedením českého rozhodčího Pavla Královce se můžete podívat v přiloženém videu.

Sestřih utkání Eindhoven - BarcelonaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Zasáhl jen do tří z pěti zápasů, přesto už má na kontě šest gólů a jednu asistenci. Ve skupinové fázi zatím není nikdo lepší, než je Lionel Messi.

Fantom s přezdívkou La Pulga (Blecha) v Eindhovenu první gól dal a na druhý přihrál Piquému.

„Je téměř nezastavitelným hráčem. Zkoušeli jsme všechno, abychom zablokovali jeho střely, občas to však nefunguje, což svědčí o Messiho kvalitách. Právě proto je nejlepší na světě," tvrdí Mark van Bommel, trenér Eindhovenu.

Messi každopádně prodloužil úctyhodnou statistiku. V každé z posledních třinácti sezon vstřelil více než 15 gólů ve všech soutěžích a udržuje si skvělou střeleckou konzistenci. Na podzim má šest tref v Lize mistrů a devět zásahů ve španělské lize.

Chybují, protože riskují

Eindhoven se favoritovi postavil s otevřeným hledím. „Hodně týmů se nás snaží dostat pod tlak. Chyby ve středu pole bývají tvrdě potrestány, jsou však součástí našeho riskantního stylu hry," vysvětluje trenér Ernesto Valverde.

I díky Messimu vyhrála Barca svou skupinu v Lize mistrů už podvanácté v řadě. O druhé postupové místo se porvou Inter Milán a Tottenham. Oba soupeři mají shodný počet bodů, ale blíž k osmifinále je Inter. V posledním kole nastoupí doma proti Eindhovenu, zatímco Tottenham jede na Camp Nou.

Reklama

Související témata: