Hlavní obsah

Nechal si Ramos dát žlutou kartu schválně? Nejdřív připustil, že ano, pak vše popřel

Amsterdam/Praha

Středeční večer měl v rámci utkání Ligy mistrů pro Real Madrid vítězný konec. Fanoušci však poměrně hojně diskutují o jednom hráči madridského týmu, konkrétně o Sergiu Ramosovi a jeho žluté kartě.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Sergio Ramos (vpravo) se svým spoluhráčem Lucasem Vazquezem.

Článek

Obránce Realu Madrid fauloval v 89. minutě utkání Kaspera Dolberga. Za svůj zákrok viděl žlutou kartu a vzhledem k tomu, že šlo v probíhající sezoně už o třetí kartonek této barvy, který byl Ramosovi v rámci Ligy mistrů udělen, bude stoper muset vynechat odvetu na Santiagu Bernabéu.

Okamžitě se rozjely spekulace, zda si Ramos žlutou kartu nevykoledoval schválně, aby dostal "stopku" právě na příští zápas s Ajaxem a byl svému týmu k dispozici později v důležitějších zápasech. Spekulace jsou o to silnější, že Ramos dostal kartu v samotném závěru zápasu, a navíc v době, kdy Real už vedl 2:1 a bylo tak jasné, že do odvety si poveze velmi nadějnou pozici.

Dalším důležitým faktem je ten, že dosažením tří žlutých karet a odbytím si Ramos konto maže a začíná od nuly, zatímco pokud by si karetní trest neodbyl nyní, stále by nad ním visela hrozba toho, že při příští žluté může Realu chybět pro další, třeba i veledůležitý zápas. Takhle může být obránce v klidu - šance, že by zmeškal nějaké z dalších utkání, je nyní opravdu malá.

Ramos sám původně po výhře reportérům řekl: "Lhal bych, kdybych řekl, že jsem to neudělal schválně," později na svém Twitteru ale uvedl, že si kartu nevykoledoval záměrně.

Podle serveru BBC však televizní komentátoři naznačili, že pokud si Ramos trest nechal uložit schválně, může dostat zákaz startu až v příštích dvou utkáních. Přesně to se stalo Ramosovu spoluhráči Danimu Carvajalovi, který v roce 2017 dostal dvouzápasový trest za to, že podle UEFA si nechal schválně dát žlutou kartu v poslední minutě utkání proti APOELu Nikósie, které Real vyhrál 6:0.

Ramos v podobné situaci není poprvé. Už v roce 2010 byli on a jeho bývalý spoluhráč Xabi Alonso terčem kritiky za to, že byli vyloučeni v posledních pěti minutách utkání základní skupiny (shodou okolností také proti Ajaxu). Tehdy to znamenalo, že zmeškali další skupinový zápas, který už ale pro Real nic neznamenal. Madridský klub měl totiž už v té době ze skupiny jistý postup.

Reklama