Hlavní obsah

Ronaldo předčil všechna naše očekávání. Pavel Nedvěd si příchod hvězdy nemůže vynachválit

Turín/Praha

Není to jen hráč. Je pro nás mnohem víc! Viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd promluvil o hvězdném Ronaldovi a o tom, jak obrovský je jeho přínos pro klub. Stará dáma za Portugalce zaplatila 2,6 miliardy korun. Dalších skoro 800 milionů jí pak stojí roční Ronaldův plat. Podle legendárního Nedvěda už ale investice přináší vítězné plody. V Juventusu si příchod jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob nemůžou vynachválit.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Radost v podání Cristiana Ronalda. Hvězda Juventusu slaví gól v ligovém utkání.

Článek

Přestup roku z Realu Madrid do Turína se odehrál v létě loňského roku. Dost na to ohlédnout se za tím, jak se portugalská superstar adaptovala na nový tým a na italský fotbal.

V rozhovoru pro Telegraph Nedvěd uvedl, že Ronaldo má obrovský vliv na klub a na celý tamní fotbal. „Zvedla se mentální síla týmu. Vždy tu byla vítězná mentalita, ale s jeho příchodem přišlo ještě něco navíc. Všem kolem to dodalo sebevědomí," složil Ronaldovi poklonu český držitel prestižního Zlatého míče. „Znali jsme ho jako hráče, ale teď už ho známe i jako člověka. Jsme ohromeni jeho osobností a charakterem. On je mnohem víc než jen hráč," nešetřil Nedvěd chválou.

Ronaldo v právě probíhající sezoně nastoupil k 24 duelům Serie A. S 19 brankami vede tabulku střelců. Juventus je suverénní, má náskok 13 bodů před Neapolí a míří za titulem.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo během utkání italské ligy.

Turín musel kvůli příchodu CR7 dokonce upravit sponzorskou smlouvu s automobilkou FIAT. Veřejným tajemstvím je, že nejdůležitějším cílem celé mise je dosáhnout vrcholu, který Staré dámě už několik let o krůček uniká, totiž titulu v Lize mistrů. Trofej pro vítěze viděli fanoušci v Turíně naposled v sezoně 95/96, kdy ve slavném finále Juventus porazil Ajax na penalty.

Jestli se Ronaldovi podaří vrátit do Itálie svatý grál evropského fotbalu, může napovědět už středeční osmifinálové střetnutí s Atlétikem Madrid. V LM se mu ale zatím tolik nedařilo. V pěti duelech si připsal jednu branku, dvě asistence a jednu červenou kartu.

Reklama

Související témata: