Hlavní obsah

Ronaldo pod tlakem miliardového účtu. Dotáhne Juventus k vysněné trofeji?

Praha

S devatenácti trefami kraluje Cristiano Ronaldo soutěži kanonýrů 1. italské ligy, které s Juventusem Turín jasně dominuje. Triumfy na Apeninském poloostrově jsou však v případě Staré dámy brány za samozřejmost. Klub prahne po úspěchu v Lize mistrů. A právě rodák z Madeiry má být poukázkou na úspěch v honbě za trofejí ve vyřazovací fázi.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Radost v podání Cristiana Ronalda. Hvězda Juventusu slaví gól v ligovém utkání.

Článek

Juventus ovládl Ligu mistrů dvakrát v historii, naposledy však na jaře 1996. Od té doby hrál pětkrát finále, ale nikdy neslavil triumf. Přitom za posledních pět let nastoupil k poslednímu zápasu soutěže dvakrát...

Když v minulé sezoně při vzájemném souboji s Realem Madrid vystřihl útočník španělského klubu Cristiano Ronaldo parádní gólové nůžky, zrodil se v hlavách funkcionářů pokořeného Juventusu bláznivý nápad: Portugalce koupíme, aby nám vyhrál Ligu mistrů!

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

V hlavní roli Cristiano Ronaldo. Proměnil penaltu a Juventus vyhrál.

Transfer se během léta k úžasu fanoušků zrealizoval. Ronaldo v nejvyšší italské soutěži září, ale během podzimu vstřelil v Lize mistrů jen jediný gól při pěti startech. „Nadešel čas, aby Ronaldo posunul Juventus na vyšší úroveň," píší italská média před úvodním duelem osmifinále Ligy mistrů, v němž Juventus nastoupí ve středu na hřišti Atletika Madrid.

Všechna média připomínají, že turínský klub přijde portugalská hvězda v součtu minimálně na 341 milionů eur. Přibližně 117 milionů zaplatil klub Realu Madrid za přestup, dalších 224 milionů eur pak podle zákulisních informací inkasuje rodák z Madeiry během čtyř let v Juventusu. Součet představuje v přepočtu investici přibližně 8,5 miliardy korun!

Foto: Sergio Perez, Reuters

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo u soudu v Madridu přiznal vinu za daňové úniky z doby působení v Realu.

„Jenže samotný Cristiano nám triumf v Lize mistrů nezaručí. Musíme si úspěch vybojovat jako tým. Jasně, jdeme za velkým snem. Ale nebudu tvrdit, že jsme favorit na celkové vítězství. To by bylo bláznivé. Je potřeba hrát dobře a mít štěstí," pronesl Massimiliano Allegri, trenér Juventusu.

Atlético by se každopádně mělo mít na pozoru: Cristiano Ronaldo totiž při zápasech proti týmu trenéra Diega Simeoneho vstřelil 22 branek v 31 utkáních, přičemž čtyři z tref si připsal právě při duelech Ligy mistrů.

Reklama