Hlavní obsah

Ani pětadvacet střel nestačilo. Barcelona už tři roky nevyhrála ve vyřazovací fázi Ligy mistrů na soupeřově hřišti

Lyon/Praha

Ani pětadvacet střeleckých pokusů nestačilo Barceloně, aby prolomila prokletí, které ji ve vyřazovací fázi Ligy mistrů na soupeřových hřištích provází. V prvním osmifinále v Lyonu jen remizovala, takže už pošesté v řadě venku nevyhrála. „Nebyl to náš večer, i když jsme hráli dobře a vítězství jsme si zasloužili. Ostatně pětadvacet střel na bránu domácích o tom vypovídá,“ netajil kouč Ernesto Valverde, že bezbranková remíza je pro něho málo.

LM - první osmifinále Lyon - BarcelonaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Bilance Messiho a spol. na soupeřových hřištích je ve vyřazovací fázi Champions League neuvěřitelně bídná. Barcelona totiž naposledy vyhrála v únoru před třemi lety na Emirates Stadium nad Arsenalem 2:0 a od té doby na vítězství čeká.

Postupně prohrála s madridským Atlétikem (0:2), Paris SG (0:4), turínským Juventusem (0:3), remizovala s Chelsea (1:1) a v Římě podlehla loni v dubnu 0:3 tamnímu AS.

Ani v Lyonu tuto sérii nepřerušila, i když v závěrečné půlhodině prvního osmifinále už domácí jasně přehrávala a šancí měla spoustu.

„Do přestávky jsme hráli velice dobře a vytvořili si několik dobrých střeleckých situací," připomínal domácí kouč Bruno Génésio především pokus Terriera, který gólman Barcelony Ter Stegen s námahou vyrazil na břevno.

„Nechali jsme ale na hřišti spoustu sil, takže ve druhém poločase už jsme neměli míč pod kontrolou, jak jsme zamýšleli. Chybělo nám i víc přesnosti a vůbec fotbalových kvalit, ani Messiho už jsme nehlídali tak důsledně a hlavně aktivně jako do přestávky. Proto se dostala Barcelona do tlaku. Na můj vkus jsme jí nabídli až příliš šancí, a proto jsme trpěli až do konce," netajil trenér Lyonu, že vzhledem k průběhu utkání nerozhodný výsledek bere.

„Ponechává nám šanci na postup. Zvlášť když v březnové odvetě ve Španělsku už bude moci nastoupit kapitán Fékir, jemuž vypršel trest."

„Bylo to ve druhé půli hodně těžké, protože Barcelona má opravdu vynikající mužstvo. Věděli jsme, že dřív nebo později nás dostane pod tlak. Proto bylo důležité neinkasovat, neboť po bezbrankové remíze se může stát na Camp Nou cokoli. Zvláště, když tam dáme gól, v což věřím, “ přidával se k trenérovi hrdina zápasu brankář Anthony Lopes, který zlikvidoval příležitosti a střely Messiho i Dembélého, stejně jako Busquetse či Suáreze, který nedal v Lize mistrů gól už více než 24 hodin.

Foto: Sport.cz

Suárez už nedal v Lize mistrů gól více než 24 hodin...

„Nepopírám, že 0:0 je zrádný výsledek. Ale odvetu hrajeme doma, kde jsme silní. Svedeme to, ale podporu fanoušků budeme určitě potřebovat," je trenér Barcelony Valverde přesvědčen, že jeho tým odvetu zvládne a z konfrontace dvou mužstev, která v letošním ročníku Ligy mistrů ještě ani jednou neprohrála, do čtvrtfinále postoupí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články