Hlavní obsah

Ronaldovi ruply nervy. Já byl šampionem pětkrát, vy ani jednou, ukazoval na prstech fanouškům Atlétika

Madrid/Praha

Návrat do Madridu si hvězdný Cristiano Ronaldo představoval rozhodně jinak. Zvláště, když s Juventusem vyrukoval na Wanda Metropolitano proti Atlétiku, jež v dobách angažmá CR7 na Santiago Bernabéu bylo konkurentem Realu na život a na smrt. A Ronaldovi se proti němu dařívalo, nebo mu v 31 zápasech dal 22 gólů. Ve středu v noci však v prvním osmifinále Ligy mistrů vyšel naprázdno, Juventus, jehož dres od léta obléká, prohrával 0:2 a jeho tažení za vysněným triumfem v Champions League se komplikuje.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Souboje s říznou obranou Atlétika Madrid hvězdného Cristiana Ronalda bolely.

Článek
Fotogalerie

Samozřejmě že si Ronaldo v utkání s domácím Atlétikem užíval své. Fanoušci Rojiblancos ho nikdy v lásce neměli, ale tentokrát mu to dávali najevo ještě vehementněji.

Pořvávali na něho, nadávali mu, při prvním utkání na španělské půdě po přestupu do Juventusu ho permanentně uráželi, i nelichotivé chorály prozpěvovali.

Ronaldo dlouho zachovával stoický klid. Chtěl na urážky odpovědět gólem a v 9. minutě se mu to mále povedlo. Domácí gólman Oblak však vyrazil jeho trestný kop nad břevno a tím největší Ronaldovu šanci zmařil.

LM - první osmifinále Atlético Madrid - JuventusVideo: O2 TV Sport

Urážky na jeho adresu sílily, posměch se stupňoval. A co teprve když Ronaldo v 83. minutě nešťastně tečoval střelu domácího kapitána Godína a Atlético slavilo druhý gól.

Samozřejmě připsaný uruguayskému stoperovi, byť s nepopiratelnou lehkou tečí CR7.

To už se Ronaldo, kterého Juventus v létě koupil za 117 milionů eur, aby mu pomohl konečně po 23 v letech zase vyhrát Ligu mistrů, neudržel.

Foto: Sport.cz

Já mám v Lize mistrů titulů pět, ukazoval Ronaldo

Nejdřív ukázal fanouškům pět prstů, aby je upozornil na to, kolik triumfů v Lize mistrů už slavil. Poté udělal z prstů nulu, aby jim připomněl, že Atlético tuhle soutěž ještě nevyhrálo nikdy.

Foto: Sport.cz

Vy nemáte žádný, připomněl CR7 fanouškům Atlétika.

A když pak procházel mix zónou mezi novináři, pro jistotu gesto zopakoval.

Hovorný moc nebyl, to se ví. Když padla otázka na výsledek, lakonicky odpověděl: „To je fotbal."

Svou gestikulaci vysvětlil stejně stroze: „Já mám pět titulu šampiona, vy nulu."

A když pak padl dotaz, zda po madridské porážce 0:2 dovede Juventus také k primátu v Lize mistrů, pronesl pouze: „Uvidíme v odvetě."

Reklama