Hlavní obsah

Mourinho? Real má víc nápadníků než Julia Robertsová, vtipkoval kouč Realu před odvetou s Ajaxem

Praha

Více než úterní osmifinálová odveta fotbalové Ligy mistrů s Ajaxem se na včerejším tiskové konferenci Realu řešilo, kdo od léta Bílý balet povede. Zda současný kouč Santiago Solari, či José Mourinho, o jehož návratu na San Bernabéru se poslední dny spekuluje. Anebo nynější trenér Tottenhamu Mauricio Pochettino.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Luka Modrič ani Gareth Bale nedokázali odvrátit porážku 0:1 proti tradičnímu barcelonskému rivalovi.

Článek

„Jmen padá hodně. Real Madrid měl vždycky víc nápadníků než Julia Robertsová," vtipkoval Solari, jehož pozice není po dvou porážkách s Barcelonou (0:3 ve Španělském poháru, 0:1 v lize) ideální. Když k němu vzápětí přilétl dotaz, jestli by si hvězdná americká herečka vybrala jeho nebo Mourinha, odvětil Solari s úsměvem: „Dobrá otázka. Musíte se ovšem zeptat Julie."

Nálada na San Bernabéu po dvou pádech s Barcelonou není příznivá. Ale i přes neúčast kapitána Sergia Ramose, kterého UEFA potrestala za úmyslnou žlutou kartu v prvním duelu, by měl Real bez problémů dokráčet do čtvrtfinále. V Nizozemsku vyhrál 2:1.

„Chceme Champions League znovu vyhrát, nemáme jiný cíl," prohlásil jasně Solari. Bílý balet ovládl poslední tři ročníky, v letošní sezoně to ale není z jeho strany ono. S letním odchodem Cristiana Ronalda se významně snížila jeho produktivita. Ve dvou zápasech s Barcelonou nedal ani gól. „Pořád se mluví o Ronaldovi. Pro Real toho udělal strašně moc, ale teď už tady prostě není. Pochopitelně, gólů bychom rádi dávali víc," uvedl Solari.

Liga mistrů ve fotbale – osmifinále, odvety (úterý, 21.00 h)
Real Madrid–Ajax Amsterdam (první zápas 2:1),
Borussia Dortmund–Tottenham Hotspur (první zápas 0:3).

Také druhá dnešní osmifinálová odveta má daného favorita. Bylo by velkým překvapením, kdyby v útlumu hrající Dortmund dokázal proti Tottenhamu smazat třígólové manko z Londýna.

Reklama