Hlavní obsah

Zázrak na objednávku. V Barceloně mě požádali, abych vyřadil Real, směje se De Jong

Madrid

Nejenže zničili úhlavního rivala v domácí soutěži i v poháru. Ještě si najali agenta, aby Bílý balet odstranil i z Ligy mistrů. Také tak lze brát senzační postup Ajaxu Amsterdam do čtvrtfinále přes Real Madrid. Ve fotbalové senzaci má totiž prsty také Frenkie de Jong, který už má podepsanou smlouvu s Barcelonou. A právě katalánský gigant mu dal jasný první úkol. Vyřadit nenáviděného obhájce trofeje, což se opravdu stalo!

Sestřih odvetného osmifinálového zápasu Ligy mistrů Real Madrid - Ajax Armsterdam

 
Článek

Přestože doma s Bílým baletem prohráli 1:2, na Santiago Bernabéu překvapivě zvítězili 4:1 a poprvé od roku 2003 se probojovali mezi nejlepší osmičku. Fotbalisté Ajaxu Amsterdam prožili v odvetě osmifinále Ligy mistrů nezapomenutelný večer na hřišti Realu Madrid.

Jedenadvacetiletý talentovaný záložník Frenkie de Jong patřil mezi nejlepší hráče oslavovaných hrdinů. Ještě před přestupem do FC Barcelona nečekaně zjistil, jak chutná vítězství na madridském svatostánku největšího rivala jeho příštího chlebodárce.

Mladík, který po skončení aktuální sezony vymění amsterdamský dres za barcelonský, měl v utkání od svého budoucího zaměstnavatele speciální motivaci.

Všichni v Barceloně jsou spokojeni

„Během jednání a podpisu smlouvy mi v Barceloně řekli: Pokus se vyřadit Real," usmívá se De Jong.

Sám nečekal, že zadání splní. Navíc jakým způsobem...

„Jsem hrdý na celý tým a zejména naši defenzivu. Myslím, že všichni fanoušci Ajaxu jsou na nás hrdí a také všichni v Barceloně jsou spokojeni. Nejkrásnější večer v mojí kariéře," hlásí De Jong splnění nesplnitelné mise.

Sestřih odvetného osmifinálového zápasu Ligy mistrů Dortmund - TottenhamVideo: O2 TV Sport

Progresivní záložník a odchovanec Ajaxu vyhrál v odvetě všechny osobní souboje, šestkrát vybojoval ztracený míč a měl 91procentní úspěšnost přihrávek.

„Jde o historické vítězství neuvěřitelného významu. Je až nemyslitelné, skoro nikdo nevěřil, že bychom mohli postoupit," poukazuje nadšený trenér Erik ten Hag.

Udržet hráče? Utopie, ví trenér

Jeho chlapci favorita dokonale zaskočili. „Náš výkon v odvetě byl hodně blízko dokonalosti. S ohledem na obě utkání jsme si postup rozhodně zasloužili. Nesmírně jsem si sledování mužstva užil," libuje si kouč Ajaxu.

Mužstvo přitom muselo cestu do čtvrtfinále začít již v kvalifikaci Ligy mistrů.

„V sezoně jsme ve hře stále o tři tituly. Chceme dosáhnout našich cílů, musíme posunout laťku ještě výš a neustále se zlepšovat. Přeju si, abychom udrželi hráče, ale je mi jasné, že to je utopická představa," uvědomuje si Ten Hag, že jeho klub už tradičně vychovává borce pro movitější evropské kluby.

„Ajax se vrátil mezi elitu a sedl si na zlatou žílu. Jeho tým však v současném složení, co chvíli přestane existovat," trefně komentuje polský Sport.pl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.