Hlavní obsah

Ronaldo vrátil Atlétiku vše i s úroky. Trenérovi Simeonemu i jeho obscénní gesto

Může se někdo divit, že se Cristiano Ronaldo neovládl a přímo na trávníku napodobil obscénní gesto, jímž před třemi týdny vyprovázel trenér Atlétika Diego Simeone z madridského stadionu po prvním osmifinále jeho i hráče turínského Juventusu? Vždyť mu v odvetě vrátil všechno i s úroky. Jemu i fanouškům Atlétika, kteří mu 20. února na Estadio Wanda Metropolitano nadávali a uráželi ho. Hattrickem Rojiblancos potupil a svůj Juventus dovedl do čtvrtfinále Champions League.

Sestřih utkání fotbalové Ligy mistrů Juventus - Atlético MadridVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Už v Madridu roztáhl pět prstů na pravé ruce. To aby všem připomněl, že vyhrál Ligu mistrů už pětkrát a že je připraven s turínskou Starou dámou triumfovat zase. Navzdory dvoubrankové prohře s Atlétikem v prvním souboji.

Navzdory nadávkám a urážkám. I přes obscénní gesto, jež předvedl trenér Diego Simeone po zápase.

Foto: BT Sport

Obscénní gesto trenéra Atlétika vzbudilo spoustu nevole.

V odvetě dokázal, jak smrtelně vážně svůj vzkaz myslel.

„Věděli jsme, že musí přijít magická noc, protože Atlétiku je vždy těžké čelit. A ona magická skutečně byla. Nikoli jen pro mě a kvůli mým gólům, ale magická pro celý náš tým," vykládal hvězdný CR7, když po tříbrankovém vítězství znamenajícím postup mezi osm nejlepších mužstev Champions League opouštěl hřiště. Poté, co trenérovi Simeonemu oplatil gesto, kterým on počastoval Juventus po prvním zápase.

Jeho synovi a přítelkyni Georgině tekly na tribuně slzy, Pavel Nedvěd se objímal s klubovou generalitou, Turín se opájel neskonalou euforií. Vždyť Juventusu se poprvé od roku 2006 podařilo zvrátit partii, v níž prohrál první utkání. Tehdy prohrál v Brémách 2:3, ale doma mu vítězství 2:1 stačilo na postup.

Tentokrát na výhru Atlétika 2:0 v prvním střetnutí odpověděl vítězstvím 3:0 v odvetě. Zásluhou Ronaldova hattricku.

„Dělám jen svou práci, i když jsem samozřejmě pyšný, že mě Juventus angažoval právě proto, abych mu pomohl. Důležité ale bylo, že celý tým prokázal správnou mentalitu, s níž s musí Liga mistrů hrát, takže teď můžeme být všichni šťastní a pyšní," rozpovídal se Ronaldo.

„Ještě jsme ale nic nevyhráli. Dokázali jsme ale, že jsme silní a tento výsledek je velkým vkladem do budoucnosti," připomínal hvězdný Portugalec, jehož střelecká bilance v Lize mistrů je skutečně impozantní.

Vždyť ze 140 mužstev, které v Lize mistrů od skupinové fáze po finále dosud startovaly, jich jen dvaadvacet dalo víc gólů než on, jenž jich ve 160 zápasech nastřílel už 122, z toho 63 ve vyřazovací části. To je mimochodem o 21 více než druhý Ronaldův věčný rival Lionel Messi z Barcelony.

A kdyby jen to - v úterní noci osmým hattrickem v Champions League vyrovnal i rekord, který zatím patřil Messimu.

Proto úterní noc patřila jemu. Hvězdnému CR7.

Reklama

Související témata: