Hlavní obsah

Dali k videu chlápky, kteří vůbec nerozumí fotbalu, napsal Neymar. Už si ho podali

Nyon

Evropská fotbalová unie (UEFA) zahájila disciplinární řízení s brazilským útočníkem Neymarem, kterého viní z urážky rozhodčích. Hvězdný hráč Paris St. Germain se jich dopustil na sociální síti v komentáři po osmifinále Ligy mistrů, ve kterém Manchester United vyřadil francouzský tým díky penaltě nařízené po zásahu videorozhodčího v poslední minutě.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Neymar (nahoře uprostřed) utkání mezi Paris Saint Germain a Manchesterem United sledoval kvůli zranění pouze z tribuny.

Článek

Neymar, který nehrál kvůli zranění, na instagramu postup rozhodčích zkritizoval. "Je to ostuda! Dali k videu čtyři chlápky, kteří vůbec nerozumí fotbalu," napsal Neymar a v dalším komentáři použil vůči asistentům u videa i vulgarismus. UEFA to vyhodnotila jako urážku rozhodčích a sedmadvacetiletého Brazilce čeká slyšení.

Rozhodující chvíle osmifinálové odvety v Paříži nastala v 90. minutě za stavu 2:1 pro Manchester, který potřeboval k postupu dát ještě jeden gól. Střela Dioga Dalota z dálky trefila domácího obránce Presnela Kimpembeho v pokutovém území do lokte ve chvíli, kdy byl ve výskoku a zády k míči. United se chystali zahrát rohový kop, ale do hry zasáhl videorozhodčí a po konzultaci hlavní sudí Damir Skomina nařídil penaltu, kterou Marcus Rashford proměnil.

Sestřih odvetného osmifinálového zápasu Ligy mistrů Paris St. Germain - Manchester UnitedVideo: O2 TV Sport

Reklama

Související témata: