Hlavní obsah

Bayern - Slavia 5:1Bayern rozmetal slávistické sny, přišla alespoň částečná červenobílá útěcha

Mnichov
Aktualizováno

Bayern nekompromisně ukončil dlouho skvostné tažení Slavie v Lize mistryň. V odvetě čtvrtfinále vyhrál 5:1 a rázně dal zapomenout na červenobílé naděje na historický postup do semifinále fotbalové soutěže. Po slibné domácí remíze 1:1 potřebovaly slávistky na hřišti favorita senzačně zvítězit nebo remizovat 2:2 a vyšším poměrem, nic z toho se ale nenaplnilo. Pražanky se za nepříznivého stavu 0:4 dočkaly alespoň částečné útěchy v podobě gólu Kateřiny Svitkové, která se trefila i v prvním zápase v Edenu.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Smutná brankářka Slavie Barbora Votíková.

Článek
Fotogalerie

Zatímco před týdnem v Edenu slávistky držely krok, v odvetě bylo rozhodnuto už během prvního poločasu. Ani na třetí pokus nedosáhly na premiérovou účast mezi čtyřmi nejlepšími celky.

Pražanky 23 minut odolávaly náporu a pak třikrát během 17 minut inkasovaly. Nejprve dvakrát neubránily roh a poté před pauzou dostaly ještě jednu branku. Jedinou šanci hostujícího týmu v úvodní půli měla Svitková, kterou vychytala domácí gólmanka.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Slávistka Eva Bartoňová (vlevo) a Fridolina Rolfoová z Bayernu.

O první porážce Pražanek v této sezoně Ligy mistryň už v poločase prakticky nebylo pochyb. Bayern, v jehož dresu po zranění znovu chyběla česká útočnice Lucie Voňková, s přehledem kontroloval vývoj a v 55. minutě se podruhé v zápase trefila Islackerová.

V 77. minutě se čestného úspěchu dočkaly Pražanky. Po střele do tyče doklepla míč do prázdné branky nejlepší česká fotbalistka minulého roku Svitková a navázala na gól z úvodního duelu. Poté se ještě prosadila domácí Roordová a se spoluhráčkami mohla po závěrečném hvizdu slavit první postup žen Bayernu do semifinále Ligy mistryň.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Fridolina Rolföová z Bayernu se raduje z gólu proti Slavii.

Slávistky postupem do čtvrtfinále vyrovnaly české maximum v soutěži. Vloni svěřenkyně trenéra Pavla Medynského mezi nejlepší osmičkou týmů vypadly s jiným německým celkem Wolfsburgem, v roce 2016 nestačily na Lyon.

V minulosti se do čtvrtfinále jednou probojovala i Sparta, tehdy se však ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Odvetné utkuní čtvrtfinále fotbalové Ligy mistryň:
Bayern Mnichov - Slavia Praha 5:1 (3:0)
Branky: 41. a 55. Islackerová, 24. Rolföová, 33. Leupolzová, 83. Roordová - 77. Svitková. První zápas: 1:1, postoupil Bayern.
Sestava Slavie: Votíková - Bartoňová, Bartovičová, Hasanbegovičová, Sjömanová - K. Dubcová - Divišová (57. Chlastáková), Svitková, Szewieczková, Černá (73. Pincová) - Herndonová (46. M. Dubcová). Trenér: Medynský.

Reklama

Související témata: