Hlavní obsah

Historická výhra, ale i strach o Messiho. Neodvezl si z Old Trafford zlomeninu?

Manchester/Praha

Odvezli si vůbec první pohárovou výhru z Old Trafford,což v předchozích čtyřech vystoupeních ani jednou nesvedli. I proto šlo o historickou misi fotbalistů Barcelony na Ostrovy. „Ale hodně těžkou, tvrdou a komplikovanou,“ přiznával kouč Katalánců Ernesto Valverde, že vítězství nad Manchesterem United v prvním čtvrtfinále Champions League se nerodilo vůbec snadno.

Sestřih utkání Ligy mistrů: Manchester United - BarcelonaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Konfrontaci v „Divadle snů" rozhodla akce Messiho se Suárezem už ve 12. minutě, na jejímž konci stál nešťastník Shaw tečující hlavičku uruguayského snajpra do vlastní brány.

„Tah těch dvou na naši bránu byl skvělý, navíc měli i trochu štěstí, že míč byl tečovaný," glosoval jediný gól zápasu domácí trenér Ole Gunnar Solskjaer.

„Bylo to i tím, že v první čtvrthodině jsme měli ze soupeře až přílišný respekt," přidával záložník Rudých ďáblů Scott McTominay, že opatrným začátkem nabídli Kataláncům sami vedení a nakonec i výhru..

„Tlak domácích byl ovšem velký a těžko jsme mu odolávali," skládal trenér Valverde kompliment hráčům Manchesteru United. Trápil ho přitom zdravotní stav Messiho, který po střetu se Smallingem sice zápas dohrál, ale otřesený evidentně byl.

„Dostal silnou ránu do levého oka, má tam velkou modřinu a zatím nevíme, jak na tom bude. Podle lékařů je dost možné, že utrpěl i drobnou zlomeninu, ale to všechno prokáže až podrobné vyšetření po návratu do Barcelony," pochopitelně trnul, aby měl Argentince pro další důležité zápasy k dispozici.

Hlavně pro odvetu s Rudými ďábly, která je na programu na Camp Nou už příští úterý, ho bude potřebovat, neboť výhra 1:0 v prvním čtvrtfinále zase až tak moc neřeší.

Foto: Lee Smith, Reuters

Ošetřovaný Lionel Messi z Barcelony po zákroku Smallinga,

„Myslím, že se Barcelona bude obávat toho, co jsme provedli v Paříži," připomínal ostatně domácí trenér Solskjaer senzaci, o kterou se postaral se svými svěřenci v osmifinále. Po domácí prohře 0:2 totiž Manchester United vyhrál v Parku princů 3:1 a favorizované Paris SG z Ligy mistrů vyřadil.

„A to je mé mužstvo zase o něco dál. Však to prokázalo. Zatímco v utkání s Paris SG nás první branka hostů omráčila, takže jsme dostali druhou, tentokrát jsme se už po čtvrthodině semkli a reagovali. Proto tahle noc byla naší nocí, i když jsme prohráli a jsme zklamaní, že jsme nedali alespoň jednu branku. Přitom Rashford podobné šance, jaké měl, při tréninku bezpečně proměňuje."

Solskjaer si je sice vědom, že poučená Barcelona bude v odvetě mnohem obezřetnější než Paris SG, ale přesto v další senzaci a postup věří.

„Právě zápas v Paříži nám dává tuto víru, i když nás tentokrát čeká favorit celé Ligy mistrů. V Barceloně musíme ovšem zahrát mimořádně dobře. S míčem a stejně tak bez něho, což je ještě důležitější. A také musíme být velice efektivní, protože příliš šancí si tam nevytvoříme.

„Dáme si náramný pozor. Od začátku odvety se budeme chovat, jako by naše vzájemná konfrontace právě začínala a stav byl 0:0," reagoval obránce Barcelony Nélson Semedo na hrozby Angličanů.

Reklama

Související témata: