Hlavní obsah

Ronaldova lidská tvář. Jeho gesto udělalo malému fotbalistovi velkou radost

Amsterdam/Praha

Je jeho idolem. Jakého malého fotbalisty by také nebyl? Cristiano Ronaldo ukázal v Amsterdamu svou lidskou tvář během nástupu ke středečnímu utkání čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Ajaxem a Juventusem. Malý chlapec si ze zápasu odnesl nezapomenutelný zážitek, když ho během hymny Ligy mistrů legendární Portugalec pohladil po tváři. Juventus remizoval s Ajaxem 1:1.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo během nástupu k prvnímu duelu čtvrtfinále Ligy mistrů proti Ajaxu.

Článek

Situaci z úvodu večera zachytily televizní kamery a záznam dojemného momentu je hitem sociálních sítí. Ronaldo ukázal, že není pouze stroj na góly, exekuci trestných kopů a válcování soupeřových obran.

Na videu je vidět, jak klučina během předzápasového ceremoniálu z čtyřiatřicetileté hvězdy Juventusu nemůže spustit oči. Když si toho všimne Ronaldo, na chlapce se usměje a zatahá ho za ucho. Na svůj zážitek tak zřejmě malý fotbalista jen tak nezapomene. Jeho výraz ve tváři hovořil za vše.

Pětinásobný držitel Zlatého míče předvedl světu druhou stranu mince své osobnosti, jenže když zazněl úvodní hvizd, jako by se přepnul zpět do módu hladového lva, který touží po rozdrásání soupeřovy obrany. Ronaldo všem přítomným na stadionu Johan Cruyff Arena znovu předvedl, jak důležitým hráčem je pro současný Juventus, když v závěru prvního poločasu skóroval parádní hlavičkou a vsítil jedinou branku Staré dámy, která v konečném účtování stačila na remízu 1:1.

Ronaldo se do sestavy Juventusu vrátil po téměř třítýdenní pauze způsobené lehčím svalovým zraněním. Jeho přínos pro mužstvo ocenili i soupeři z nizozemského klubu, kteří mu po utkání vysekli poklonu.

Reklama