Hlavní obsah

Thriller z horské dráhy jen pro otrlé! Kruté, trpí Guardiola. Šílenství, jásá Son

Manchester

Divoký zápas, o kterém se bude ještě dlouho vyprávět. Fotbalový thriller, v němž video rozdávalo jedněm extázi a druhým zoufalství. Tottenham sice v odvetě prohrál na půdě Manchesteru City 3:4, ale díky domácí výhře 1:0 anglického rivala vyřadil a poprvé v historii postoupil do semifinále Ligy mistrů. Tam se utká s Ajaxem Amsterdam, druhou dvojici tvoří Barcelona a Liverpool.

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola byl po utkání hodně zklamanýVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Neskutečná bitva vygradovala ve třetí minutě nastavení. Raheem Sterling završil hattrick a gól na 5:3 posouval favorita dál. Manchester City už slavil postup, jenže turecký sudí Cakir dostal echo od videorozhodčího, že Agüero stál v ofsajdu. Turek branku odvolal, semifinále si zahrají Kohouti.

„Víc než kruté. Už jsme slavili postup, pak přišel opravný verdikt. Musíme ho akceptovat," netají kouč Pep Guardiola, že se mu v jediném okamžiku zhroutil celý svět.

Postupovou tak zůstala trefa Fernanda Llorenteho. Na první pohled podezřelá, takže ji také muselo rozebrat video. A ukázalo, že nebyla dosažena rukou, ale v souladu s pravidly bokem...

„Hotové šílenství! Nic takového jsem ještě nezažil ani neviděl. Prostě bláznivé. Často můžete na video nadávat, ale tentokrát mu musíme být vděční. Ukázali jsme neuvěřitelný charakter a bojovnost," líčí Son Hung-min, autor dvou branek hostů.

Jeden z nejšťastnějších kluků na planetě

Již v 11. minutě byl stav 2:2, padly nejrychlejší čtyři góly v celé historii Ligy mistrů. V 21. minutě už Citizens vedli 3:2, nakonec však zaplakali.

„Udělali jsme všechno, co bylo v našich silách. Za chyby v této soutěži se však tvrdě platí," lituje zdrcený Guardiola.

Kohouti si naopak užívají. „Zápas jako na horské dráze," usmívá se záložník Christian Eriksen, jehož chybná zpětná přihrávka vedla ke gólu, který nakonec neplatil.

„Však také musím teď být jedním z nejšťastnějších kluků na planetě. Už jsem si myslel, že je po všem. Neskutečné... Musíme se zhluboka nadechnout, v sobotu tady proti nim hrajeme znovu v lize," poukazuje.

Eriksen přestoupil do Tottenhamu právě z Ajaxu, takže dánského reprezentanta čeká ještě další návrat. „Pro mě samozřejmě pohádka, že si zase zahraju na Ajaxu právě v semifinále Ligy mistrů!"

Tak šťastný, tak pyšný

Kohouti se tak daleko dostali poprvé v historii soutěže.

„Závěr byl neuvěřitelný. Jsem tak šťastný, tak pyšný. Moji hráči jsou hrdinové," libuje si kouč Mauricio Pochettino.

„Během chvilky mi proběhla hlavou spousta věcí. Nejprve obrovské zklamání, pak se ale rozhodnutí změnilo. Proto milujeme fotbal... Ukázali jsme skvělou povahu a velký charakter," cení si.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články