Hlavní obsah

Barcelona - Liverpool 3:0Barcelona zlomila trauma z Liverpoolu. Díky Suárezovi a Messimu má finále Ligy mistrů na dosah

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Suárez 1 : 0
75. Messi 2 : 0
82. Messi 3 : 0
Záznam online reportáže

Barcelona
Aktualizováno

Barcelonské trauma z Liverpoolu je po prvním semifinále Ligy mistrů pryč. Čerstvě korunovaný španělský mistr totiž na pátý pohárový pokus na svém Camp Nou Reds konečně porazil. Samozřejmě zásluhou Messiho a trochu paradoxně gólem hráče, který před pěti lety dres Liverpoolu oblékal. Uruguayský legionář Suárez to byl, kdo vstřelil pětistou branku Barcelony v Champions League, Messi k ní v závěrečné čtvrthodině přidal další dvě, takže Katalánci mohou po výhře 3:0 už před odvetou příští týden na Ostrovech myslet na červnové finále v Madridu.

Sestřih semifinále Ligy mistrů Barcelona - LiverpoolVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Osm zápasů čekal Suárez, než přijde v Lize mistrů jeho chvíle. V devátém se dočkal. Nejdůležitějším pro Barcelonu a hodně prestižním pro něho samotného, protože šlo o konfrontaci s Liverpoolem, odkud na Camp Nou přišel.

I proto raketový start Uruguayce mezi oběma stopery Reds, proto doslova skok po míči, který mu z levé strany servíroval Jordi Alba. Matip snad ani netušil, že má Suáreze za zády, Alisson ho sice viděl, ale nárok neměl.

Dvě penalty? Ani omylem!

Barcelona po šestadvaceti minutách zužitkovala hned první velkou šanci, kterou si v semifinálové partii připravila. Taktika zvolená koučem Ostrovanů Kloppem jí totiž dělala problémy. Liverpool přehustil střed hřiště, takže Messi a spol. nemohli kombinovat a držet míč, jak jsou zvyklí, navíc Salah, Mané i Keita se pouštěli do rychlých výpadů, které dělaly obraně Barcelony velké problémy.

Foto: John Sibley, Reuters

Barcelonský Luis Suárez (vpravo) si vyměňuje názory s rozhodčím Björnem Kuipersem.

Však si také nizozemský sudí Kuipers přitiskl už po čtyřech minutách sluchátko víc k uchu, aby slyšel, co si jeho krajan u videa myslí o situaci, kdy Piqué povalil v šestnáctce Maného. Makkelie ale zákrok za faul nepovažoval, Kuipers tuplem ne, takže penaltu nepískal.

A nenařídil ji ani na druhé straně, i když Messi se jí ještě za bezbrankového stavu domáhal, protože Van Dijk si podle něho sáhl na míč rukou.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Barcelonský Luis Suárez jásá po úvodním gólu proti Liverpoolu.

Na Liverpool inkasovaný gól logicky dolehl, stejně jako mělo dopad na jeho hru nucené střídání zraněného Keity. Ovšem už po pár minutách zase jel podle Kloppovy partitury. Zrodila se z ní velká šance na vyrovnání, ale Mané přeloboval jak Ter Setgena, tak i bránu.

Osud Reds zpečetil Messi

Hned po změně stran už Ter Stegen zasahovat musel, protože střela Milnera byla hodně nebezpečná. Rána Salaha zpoza šestnáctky zrovna tak, ale sedmadvacetiletý německý gólman mezi tyčemi Barcelony dalším skvělým zákrokem dokázal, do jak báječné formy se na jaře dostal. Ostatně, Milnera o tom přesvědčil opakovaně.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonaský Lionel Messi střílí gól Liverpoolu v semifinále Ligy mistrů.

Hlavně jeho zásluhou Barcelona odolávala a držela jednogólové vedení, na kterém nic neměnil ani stupňující se nápor Liverpoolu. Za zahozené šance byli hosté zákonitě ztrestáni... Pochopitelně Messim, před kterým čtvrthodiny před koncem po jednom z ojedinělých výpadů Barcelony doslova zívala prázdná brána... Suárez totiž napálil balon do břevna a pro hvězdného Argentince byl jedenáctý gól v letošní Lize mistrů docela určitě tím nejsnadnějším, jaký dal.

A protože sedm minut na to se přímo výstavně trefil i z trestného kopu, kdy mířil do šibenice Alissonovy brány, pohroma Liverpoolu byla dokonána. Zvláště, když ani gól naděje nedal. A to k tomu měl po Messiho parádě velkou možnost. Střelu náhradníka Firmina však na brankové čáře zastavila obrana a volný Salah z dorážky napálil tyč.

Loňský finalista Ligy mistrů tak může po tříbrankovém výprasku těžko pomýšlet, že by si i letos o nejcennější evropskou klubovou trofej zahrál.

Foto: John Sibley, Reuters

Barcelonský Lionel Messi střílí třetí gól proti Liverpool v semifinále Ligy mistrů.

Zato Barcelona má už teď cestu do Madridu, kde se hraje 1. června finále, prakticky jistou.

Úvodní semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:
FC Barcelona - Liverpool FC 3:0 (1:0)
Branky: 75. a 82. Messi, 26. Suárez. Rozhodčí: Kuipers - Diks, Zeinstra - Makkelie (video, všichni Niz.). ŽK: Lenglet, Suárez, Alba - Fabinho. Diváci: 96 000.
Barcelona: Ter Stegen - Roberto (90.+4 Aleňa), Piqué, Lenglet, Alba - Rakitič, Busquets, Vidal - Messi, Suárez (90.+3 Dembélé), Coutinho (60. Semedo). Trenér: Valverde.
Liverpool: Alisson - Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson - Milner (84. Origi), Fabinho, Keita (24. Henderson) - Wijnaldum (78. Firmino) - Salah, Mané. Trenér: Klopp.

Reklama

Související témata: