Hlavní obsah

Liverpool - Barcelona 4:0Liverpoolská fantazie. Messi a spol. dostali v odvetě lekci a v Lize mistrů končí

Liverpool
Aktualizováno

Zázraky se ještě dějí a senzace se rodí. A dokonce i v semifinále Ligy mistrů. Liverpool se o něj v úterní noci postaral, neboť i s několika náhradníky v sestavě smazal třígólové manko z prvního zápasu na Camp Nou a dvěma trefami Origiho a Wijnalduma porazil Barcelonu 4:0. Messi a spol. tak znovu zažili loňský příběh, kdy po vysoké domácí výhře vypadli ve čtvrtfinále s AS Řím, Reds naopak stejně jako loni míří do madridského finále, kde se 1. června utkají s postupujícím týmem z druhé semifinálové dvojice Tottenham - Ajax.

Liverpool - Barcelona sestřihVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Prvních deset minut odvety se sotva naplnilo a hráči Barcelony na Anfieldu doslova ztuhli. Trenér Valverde u postranní čáry také.

Roberto totiž fauloval v šestnáctce pronikajícího Maného a na tureckém sudím bylo, jak zákrok posoudí.

Cakir však nic. Nepísknul, rozpažil, penaltu nenařídil.

Španělský mistr přežil svou smrt. Alespoň v tu chvíli.

Chyba Alby všechno začala

Od sedmé minuty Barcelona prohrávala, neboť hlavičkující Alba chyboval a Ter Stegen na rozdíl od prvního semifinále svůj tým čarovným zákrokem nespasil. Ránu Hendersona jen vyrazil a náhradník z nouze Origi dostal Liverpool bleskurychle do vedení.

Foto: Carl Recine, Reuters

Liverpoolský Divock Origi dává první gól v odvetě semifinále Ligy mistrů proti Barceloně.

Přijít v tu chvíli ještě pokutový kop, Barcelona by se dostala do ještě větší křeče, než v jaké v úvodu střetnutí byla.

Reds ji i bez zraněného Salaha, Firmina, Lallany a Keity sevřeli a drtili. Presinkem, důrazem, tvrdostí, obrovským tempem, které nasadili.

Čtvrt hodiny trvalo, než se Messi a spol. z tlaku vymanili a byli schopni podržet míč, přihrát si a sami zaútočit. Ale ty výpady stály za to...

Messi zahrozil hned dvakrát, poprvé ho však zbrzdil Matip, podruhé pak Argentinec mířil vedle, střelu Coutinha zlikvidoval Alisson. A když se pak před ním ocitl po skvostné Messiho přihrávce nastaveném čase první půle Alba úplně sám, poradil si zase.

Wijnaldum přišel a smazal manko

A protože šanci Suáreze v úvodu druhé půle rovněž zlikvidoval, mohli se domácí nadechnout ke stejnému náporu, jako v první půli. Tentokrát ovšem smrtícímu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský Georginio Wijnaldum se raduje po třetím gólu svého týmu proti Barceloně.

Pouhé dvě minuty totiž potřeboval střídající nizozemský legionář Wijnaldum, aby dvěma góly smazal náskok Barcelony z prvního zápasu. Nejdřív po další chybě Alby a přihrávce Alexandera-Arnolda propálil Ter Stegena, vzápětí z něho po Shaqiriho centru udělal přesně mířenou hlavičkou diváka.

Origi dokonal senzaci

Kalvárie Barcelony tím ale nekončila... Suárez se z trávníku vytratil, Messi také, jejich šokovaní spoluhráči úplně vypadli z role a přestávali hrát. Při rohovém kopu Alexandera-Arnolda doslova. Na centrovaný míč vůbec nereagovali a pohotový Origi dokonal senzační obrat.

Liverpool vedl 4:0 a stejně jako loni mířil do finále. Šokovaný španělský mistr už se na odpor nezmohl, do šance, z níž by vstřelil postupový gól, se nedostal a stejně jako loni své putování Ligou mistrů předčasně skončil. Před rokem po vysoké domácí výhře ve čtvrtfinále po konfrontaci s AS Řím, tentokrát v semifinále po lekci v odvetě od Liverpoolu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Barcelonský Lionel Messi zažíval hořký večer.

Ten si stejně jako loni zahraje 1. června v Madridu finále Champios League.

Odvetné semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:
Liverpool - FC Barcelona 4:0 (1:0)
Branky: 7. a 79. Origi, 54. a 56. Wijnaldum. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Turecko) - Zwayer (video, Německo). ŽK: Fabinho, Matip - Busquets, Rakitič, Semedo. Diváci: 55 212. První zápas 0:3, postoupil Liverpool.
Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (46. Wijnaldum) - Henderson, Fabinho, Milner - Shaqiri (90. Sturridge), Mané, Origi (85. Gomez). Trenér: Klopp.
Barcelona: Ter Stegen - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Vidal (74. Arthur), Busquets, Rakitič (80. Malcom) - Messi, Suárez, Coutinho (60. Semedo). Trenér: Valverde.

Reklama

Související témata: