Hlavní obsah

Liverpoolský hrdina Wijnaldum po senzačním postupu přiznal: Byl jsem na trenéra pořádně naštvaný

Liverpool/Praha

Oslavovaný, velebený, po dvou gólech vstřelených v semifinálové odvetě s Barcelonou pak pasovaný společně s Origim na liverpoolského hrdinu. Přesto nizozemský náhradník Georginio Wijnaldum, kterého Jürgen Klopp poslal na hřiště až ve druhém poločase, místo zraněného Robertsona, po senzační výhře a postupu do finále přiznal, že byl na trenéra pořádně naštvaný.

Sestřih odvetného semifinálového zápasu LM Liverpool - BarcelonaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

„My si naopak i po utkání ve Španělsku byli jistí, že můžeme vstřelit čtyři góly a vyhrát 4:0. Na rozdíl od lidí kolem nás, kteří něco takového zpochybňovali a mysleli, že to nedokážeme," rozpovídal se do mikrofonů osmadvacetiletý Nizozemec, který devět minut po příchodu na trávník vstřelil první gól a dvě minuty na to přidal hlavou druhý.

Manko z Barcelony tím Reds srovnali, Wijnaldum se stal Kloppovým žolíkem a trumfovým esem současně.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský Georginio Wijnaldum se raduje po třetím gólu svého týmu proti Barceloně.

„A to jsem byl na trenéra opravdu naštvaný, že mě posadil jen na lavičku. Chtěl jsem mužstvu pomoci," přiznával, že při absenci Salaha, Firmina, Keity a Lallany věřil, že se na něho v základní sestavě dostane.

I druhý poločas ale Wijnaldumovi stačil.

„Jsem rád, že jsem to dvěma góly dokázal a že jsme potvrdili, že ve fotbale je všechno možné," vykládal liverpoolský hrdina po zápase, kdy už jeho zloba a naštvání pominulo.

Aby ne, když Liverpool bude hrát druhým rokem po sobě finále Ligy mistrů, jehož dějištěm bude 1. června stadion madridského Atlétika.

Foto: Peter Byrne, ČTK/AP

Liverpoolská zraněná opora Mohamed Salah (vlevo) a kouč Jürgen Klopp po boji s Barcelonou.

A v historii Ligy mistrů, resp. PMEZ ho bude hrát už potřetí a dvakrát po sobě, což žádný jiný anglický tým nesvedl.

Nottingham se dostal do finále v sezonách 1978/79 a 1979/80, Manchester United v ročnících 2007/08 a 2008/09, Liverpool si ho zahrál v sezónách 1976/77 a 1977/78, poté v ročnících 1983/84 a 1984/85 a teď si loňskou finálovou bitvu odehrávající se v Kyjevě zopakuje ve Španělsku.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Jásající Anfield!

„Jsme ve finále a na tom jediném záleží. Ani mé zranění, o které se v tuto chvíli vůbec nestarám, teď není důležité," opájel se euforií, která zachvátila Anfield, skotský obránce Andrew Robertson.

Ten Robertson, který po prvním poločase musel uvolnit místo naštvanému Wijnaldumovi, jenž přišel a dvěma trefami otevřel před Liverpoolem finálovou bránu.

„Řekl jsem to během sezony mnohokrát a teď to mohu je opakovat. Bože, to je tým," vydechl šťastný Robertson, když Reds senzaci dokonali.

Reklama

Související témata: