Hlavní obsah

Dojatý Pochettino slzel. Superhrdina by si zasloužil v Anglii sochu, přidal Eriksen

Amsterdam/Praha

Připomněl jim Liverpool, který den předtím společně sledovali. Na příkladu Reds demonstroval, že nic není nemožné. Opakoval, že konec nastává až ve chvíli, kdy doopravdy přijde. „A také nám řekl, že mu nebude vadit, kdybychom nevyhráli, ale že musíme být po zápase hrdí, jak jsme hráli,“ prozradil obránce Tottenhamu Danny Rose promluvu, kterou s hráči měl trenér Mauricio Pochettino těsně před tím, než se z hotelu vydali k semifinálové odvetě Ligy mistrů s Ajaxem. Tottenham zápas senzačně otočil, vyhrál 3:2 a slaví postup.

Sestřih semifinále Ligy mistrů Ajax - Tottenham 2:3Video: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

„My jsme pak o přestávce měli pocit, že se na sebe nemůžeme podívat do zrcadla. Vždyť to spělo k tomu, že můžeme prohrát tři, čtyři nula," netajil Christian Eriksen, že po prvních pětačtyřiceti minutách to vypadalo v kabině Spurs jako při pohřbu.

Ostrované byli skutečně na odpis. Prohrávali 0:2, mladičký Ajax si s nimi navíc dělal, co se mu zachtělo. Přehrával je. K ničemu je nepouštěl. Nic jim nedovolil.

„Rozčarování panovalo o to větší, že jsme nechtěli dopustit to, co se stalo v prvním zápase u nás. A přitom jsme si tak počínali znovu," nechápal Rose, co se s ním a jeho týmem dělo.

Pochettino k nim zase promlouval. Opět připomněl Liverpool a senzační zvrat, který svedl v konfrontaci s Barcelonou.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Dojatý manažer Tottenhamu Mauricio Pochettino po postupu do finále Ligy mistrů.

„Psychicky to ale pro nás bylo nesmírně těžké. Věděli jsme, že musíme dát tři góly, ale měli jsme na to jen pětačtyřicet minut. Počínali jsme si ovšem neuvěřitelně, a hlavně jsme chtěli víc než soupeř," popisoval Toby Alderweireld rozpoložení, v němž Spurs nastupovali do druhé poločasu.

„A pak jsme sledovali zázrak. Neuvěřitelné vidět během dvou nocí hned dva," jen hlesl do mikrofonu bývalý manažer Tottenhamu Glenn Hoddle, když dal v šesté minutě nastavení Brazilec Moura třetí gól a dokonal tím senzační obrat.

„Bylo to o boji, o srdci a hlavně o Mourovi," stačilo Christianu Eriksenovi deset slov, aby popsal proměnu, která se s jeho mužstvem po změně stran udála.

„Moji hráči jsou hrdinové, Moura je superhrdina," slzel argentinský kouč Pochettino, který ještě těsně před začátkem odvety prohlásil: „Je mi jedno, jestli vyhrajeme gólem v první nebo devadesáté minutě, ale vyhrajeme."

Na jeho věštbu došlo, i když vítězný a postupový gól dal šestadvacetiletý Brazilec Lucas Moura až ve chvíli, kdy na světelné tabuli svítil čas 95:05.

„Doufám, že po tomhle bude mít v Anglii sochu. Zaslouží si ji," vykřikoval na všechny strany Eriksen v euforii.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Zraněná hvězda Tottenhamu Harry Kane slaví postup do finále Ligy mistrů.

Aby ne, kdy poprvé v klubové historii postoupil do finále Ligy mistrů. A ke všemu bez kapitána Harryho Kanea, který se zranil v prvním čtvrtfinále s Manchesterem City a od té chvíle tažení svých spoluhráčů sledoval jen jako divák.

„A to si naše fanoušci pořád stěžují. Přitom jsme ve finále Champions League a v lize jsme čtvrtí," neodpustil si v tu chvíli Alderweireld rýpnutí.

Měl na něj právo. Vždyť Liga mistrů zažije po jedenácti letech zase anglické finále. Souboj Tottenhamu s Liverpoolem.

Reklama

Související témata: