Hlavní obsah

Fantastická trefa Messiho se stala gólem roku v Lize mistrů podle fanoušků. U zástupců UEFA ale vyhrál Ronaldův gól

Nejkrásnější trefa letošního ročníku Ligy mistrů nepadla v závěrečném utkání o ušatou trofej, ale v semifinálové fázi. Alespoň tak rozhodli fanoušci v hlasování o nejhezčí gól turnaje. Jejich vítězem se stal gól Lionela Messiho, konkrétně jeho parádní trefa z utkání proti Liverpoolu. V něm Argentinec dobrých třicet metrů od brány napřáhl a vyslal střelu, za kterou se v tu chvíli bezmocné hvězdy soupeře mohly jen ohlédnout.

Foto: Profimedia.cz

Lionel Messi báječně zakroutil svůj trestný kop a liverpoolský brankář Alison na míč nedosáhl.

Článek

Vznik standardní situace provázely určité kontroverze a dohady fanoušků i odborníků, ať už týkající se toho, zda mělo k přímému kopu vůbec dojít, či toho, že si Messi měl posunout balón o pěkný kus dopředu.

Ať už si ale o tom, co situaci předcházelo, myslí kdokoli cokoli, nikdo nemůže argentinskému mágovi upřít, že jeho trefa byla zcela dokonalá. Svým gólem Messi uchvátil svět.

Nad perfektní trajektorií, kterou míči udělil, žasli odborníci i fanoušci. A právě fanoušci teď rozhodli, že Messiho trefa je tím nejkrásnějším gólem z celého uplynulého ročníku Ligy mistrů.

Stejně jako fanoušci, i zástupci UEFA vybírali nejkrásnější gól roku. Ti se ale s hlasem lidu neshodli. Messiho trefu zařadil „až" na druhé místo. Jako vítěze zvolili dokonale přesný volej Cristiana Ronalda z listopadového utkání základní skupiny proti svému bývalému klubu Manchesteru United.

Reklama