Hlavní obsah

Nedohrané finále africké Ligy mistrů se bude opakovat

Nedohraná odveta finále africké Ligy mistrů mezi fotbalisty Espérance Tunis a Wydadu Casablanca se bude opakovat na neutrální půdě. Páteční duel v hlavním městě Tuniska byl předčasně ukončen poté, co fotbalisté marockého týmu odmítli pokračovat po neuznaném gólu, který nemohli rozhodčí ověřit kvůli nefunkčnímu systému videorozhodčího.

Foto: Zoubeir Souissi, Reuters

Nedohrané finále africké Ligy mistrů se bude opakovat.

Článek

O opakování duelu rozhodla africká konfederace CAF na zasedání v Paříži. Hrát se bude až po africkém šampionátu, který od 21. června do 19. července hostí Egypt.

Původně se radovali z obhajoby prvenství fotbalisté Espérance. V prvním zápase v Casablance uhráli remízu 1:1, doma byl zápas ukončen při jejich vedení 1:0 po hodině hry.

Gambijský rozhodčí Bakary Gassama odpískal konec po dlouhých diskusích, které následovaly po neuznaném vyrovnávacím gólu. Důvodem byl ofsajd, televizní záběr ale prokázal, že gól byl regulérní.

Marocký tým trval na prověření situace u videorozhodčího, systém ale nebyl funkční, o čemž údajně rozhodčí na rozdíl od hráčů věděli předem.

Reklama