Hlavní obsah

Fantastický úspěch. Gól hvězdy Slavie soutěží o trefu sezony s Ronaldem a Messim

Fotbalová Slavia hlásí další úspěch vztahující se ještě k uplynulé sezoně. Trefu jedné z jejích hvězd totiž UEFA zařadila mezi deset nejlepších gólů uplynulé sezony. Jejím autorem ale není Tomáš Souček, Miroslav Stoch ani žádná z dalších star mužského A-týmu minulé sezony. Jeden z deseti nejkrásnějších gólů ročníku 2018/2019 totiž vstřelila Kateřina Svitková, záložnice ženského týmu Slavie.

Foto: Profimedia.cz

Kateřina Svitková (vlevo) v souboji o míč s Linou Magullovou z Bayernu Mnichov během čtvrtfinále Ligy mistryň.

Článek

Do výběru se konkrétně dostala trefa Svitkové z domácího utkání v rámci čtvrtfinále Ligy mistryň proti Bayernu. Parádní pokus, který záložnice vyslala z prostoru daleko za hranicí pokutového území, znamenal srovnání stavu utkání na 1:1. Remízu se nakonec slávistkám podařilo udržet.

V Mnichově pak sice ženský tým Slavie favorizovanému Bayernu podlehl 1:5 (jedinou branku vstřelil kdo jiný než opět Svitková) a jeho cesta soutěží tak skončila, i tak bylo ale čtvrtfinále pro ženy pražského klubu velkým úspěchem.

A teď je opět co slavit. Třiadvacetiletá záložnice, která je jedinou ženou ve výběru, je navíc ve fantastické společnosti. V top desítce gólů jsou totiž dále také trefy hvězd světového fotbalu.

Ve výběru je třeba branka Cristiana Ronalda z utkání skupinové fáze Ligy mistrů mezi Juventusem a Manchesterem United (1:2), fantastický přímý kop Lionela Messiho ze semifinále stejné soutěže proti Liverpoolu, který Barcelona ovládla 3:0, nebo trefa Ivana Rakitiče z dalšího utkání milionářské soutěže Tottenham - Barcelona (2:4).

O vítězi gólu sezony rozhodnou fanoušci na stránkách UEFA. Zhlédnout všechny nominované trefy a hlasovat můžete zde.

Kdo podle vás vstřelil nejkrásnější gól uplynulé sezony?
Cristiano Ronaldo
7,9 %
Danilo
1,9 %
David Faupala
1 %
Enzo Millot
0,8 %
Ismaïla Sarr
3,8 %
Ivan Rakitič
1,3 %
Kateřina Svitková
74,6 %
Lionel Messi
6,5 %
Nani
1,1 %
Pedro Rodríguez
1,1 %
Celkem hlasovalo 1182 čtenářů.

Reklama