Hlavní obsah

Fotbalová Plzeň počítá ztráty! Do Řecka letí bez Čermáka i Hubníka

Karel FeltSport.czPrávo

Přežije sen o účasti v základní skupině Ligy mistrů a stovkách milionů v klubové kase? Fotbalisté Viktorie Plzeň odletěli v pondělí dopoledne do řeckých Atén k odvetě 2. předkola Ligy mistrů. V úterní večerní odvetě s Olympiakosem Pireus budou vycházet z bezbrankové domácí remízy. „Výsledek 0:0 ale pořád dává naději, je hodně otevřený," míní kouč Viktorie Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba

Článek
Fotogalerie

Doma nechal trenér Pavel Vrba zraněného stopera Romana Hubníka, obránce Milana Havla, a především Aleše Čermáka, který má v úvodu sezony velmi dobrou formu. „Bohužel je zraněný, bude rehabilitovat doma. Neodletěl ani Ubong Ekpai," konstatoval tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Jeden z posledních zápasů v plzeňském dresu odehraje záložník Patrik Hrošovský, který přestoupil do belgického Genku. „Dokud jsem v Plzni, chci pro ni odvést nejlepší práci. Měli jsme na to, abychom doma vyhráli. V tuto chvíli je důležité, že jsme neinkasovali, takže boj o postup je stále otevřený. Důležité bude hrát vzadu kompaktně, neinkasovat, a naopak vstřelit gól," nabídl recept pro odvetu.

V podvečer čeká viktoriány trénink na stadionu v Pireu. Kouč Vrba bude nejvíc přemýšlet asi nad složením obrany, která bude opět jiná než v předchozích zápasech. Do hry se vrací zkušený David Limberský, k dispozici by měl být i Jakub Brabec, který se zranil v prvním utkání.

„Věřím, že náš úkol dokážeme zvládnout. Víme, jak těžké je pro domácí mužstvo hrát v odvetě na nulu. Vstřelením branky se to pak všechno otáčí. Doufám, že dáme gól jako první," přeje si Vrba. Jeho bilance v kvalifikačních zápasech evropských pohárů na lavičce Viktorie je obdivuhodná. Z patnácti zápasů jich dvanáct vyhrál, dvakrát remízoval a jen jednou prohrál.

Postoupí podle vás fotbalisté Viktorie Plzeň přes Olympiakos Pireus?
Ano.
54,3 %
Ne.
45,7 %
Celkem hlasovalo 1942 čtenářů.

Reklama

Související témata: