Hlavní obsah

Odveta bude bitvou ve vražedném vedru a pekelném prostředí, očekává Limberský

Karel FeltSport.czPrávo

První zápas 2. předkola fotbalové Ligy mistrů proti Olympiakosu Pireus nemohl plzeňský obránce David Limberský hrát kvůli trestu od UEFA. V úterní odvetě by měl stát na levém kraji obrany. Však je v týmu Viktorie z pohledu evropských pohárů suverénně nejzkušenějším borcem.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Na fotbalové kvality a zkušenosti Davida Limberského budou plzeňští fotbalisté v odvetě v Řecku spoléhat.

Článek
Fotogalerie

První zápas proti Olympiakosu jste kvůli trestu nehrál. Co jste ve hře soupeře vysledoval za nebezpečí?

Pozoroval jsem je pečlivě. Soupeř má velmi silné  hráče s míčem, ale myslím si, že jsme byli lepší. Škoda, že nám tam nepadl nějaký gól. Bezbranková remíza ale není špatný výsledek pro odvetu.

Řecké týmy hrají doma jinak než venku, jsou ofenzivnější. Počítáte s tím?

Doma jsou silnější, víme o tom. Proti nám bude bouřlivé až pekelné prostředí i horké počasí. Čeká nás hodně těžký zápas. Nejsme favoritem, tím spíš chceme překvapit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Jan Kopic se snaží uniknout soupeři během utkání 2. předkola fotbalového Ligy mistrů, kde je soupeřem Západočechů Olympiakos Pireus.

Co bude podle vás pro zápas klíčové?

Hlavně brzy neinkasovat, držet čisté konto co nejdéle, protože máme informace, že soupeř časem znervózní, fanoušci na něj začnou pískat jako na Spartě. Nám se bude hrát líp. Pochopitelně budeme chtít vstřelit gól.

Nestraší vás ještě únorová odveta play off Evropské ligy, kterou jste v Záhřebu s Dinamem prohráli 0:3 a vám zápas na místě stopera moc nevyšel?

Mně se povedl (smích). Nebyla to moje parketa. Stopera budu hrát až skončím ve Viktorii ve třetiligových Domažlicích... Z toho zápasu si musíme vzít poučení, domácí jsme moc pouštěli do šancí, a oni trestali naše chyby. Tohle nesmíme dopustit.

V Pireu bude pořádné vedro, jak se s ním vyrovnáváte?

Moc ho nemusím, k tomu bude vysoká vlhkost. Hrajeme od půl desáté večer tamního času, snad bude chladněji, ale i tak jsou tahle vedra vražedná.

Zápas může dojít do penaltového rozstřelu, trénovali jste pokutové kopy?

Abych pravdu řekl, netrénovali. Věřím, že do penalt zápas nedojde.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Plzeňský záložník Patrik Hrošovský v akci během úvodního utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů, kdy byl soupeřem Západočechů Olympiakos Pireus.

Připravovali jste se speciálně na nějakého z hráčů soupeře?

Nebyl čas, program je nabitý. Mně osobně se líbil záložník Podance. Má sice jen asi sto padesát centimetrů, ale s míčem je neuvěřitelný.

Plzeňská obrana se hodně točí především kvůli zraněním. Nemůže se to stát vaší nevýhodou?

Z toho nemám obavu, protože náš kádr je velmi kvalitní. Není v něm jediný hráč, který by byl do počtu. Důležité je, že když někdo vypadne, přijde za něj adekvátní náhrada. Třeba místo mne hrál první zápas s Olympiakosem Adam Hloušek a vedl si výborně. Trenér má spíš zamotanou hlavu, koho postavit, protože každý, kdo nastoupil, odvedl dobrou práci. Dokážeme odehrát dobrý zápas prakticky v jakémkoliv složení obrany. Máme svůj herní způsob, který noví kluci dobře akceptují.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Chorý z Viktorie Plzeň a Ousseynou Ba z Olympiakosu během utkání 2. předkola Ligy mistrů.

Chybět bude záložník Aleš Čermák, který si zatím vedl velmi dobře. Bude to velká ztráta?

Ztráta každého dobrého hráče je nepříjemná. Ale věřím, že ho dokážeme nahradit.

Jste posledním z hráčů, který ve Viktorii absolvoval slavná tažení evropskými poháry. Nemáte obavu o svoje místo v sestavě?

Vůbec ne, já to naopak vítám. V pětatřiceti letech nemohu odehrát všechny zápasy. Jsem rád, že tu jsou kluci, kteří mě adekvátně nahradí. Kdybych byl ve vedení klubu nebo trenérem, jednal bych stejně.

V lize máte plný počet bodů. Je podzimní Viktoria lepší než ta jarní?

Myslím si, že ano. Hrajeme dobře celý zápas, nejen druhý poločas, i když v nich dáváme víc gólů. Věřím, že nám to vydrží a potvrdíme to i v úterní odvetě v Řecku.

Postoupí podle vás fotbalisté Viktorie Plzeň přes Olympiakos Pireus?
Ano.
54,3 %
Ne.
45,7 %
Celkem hlasovalo 1942 čtenářů.

Reklama

Související témata: