Hlavní obsah

Už i Slavia bude v osudí, může narazit na Stocha či Ajax. A co trojlístek v Evropské lize?

Třetí předkolo evropských fotbalových pohárů ještě ani nezačalo, a v pondělí již bude ve švýcarském Nyonu vylosováno závěrečné 4. předkolo. Play off o Ligu mistrů má jisté Slavia, naopak trojlístek Plzeň, Sparta a Mladá Boleslav se do něj v Evropské lize musí teprve probít. Los Ligy mistrů začne v pondělí ve 12:00, Evropské ligy o hodinu a půl později.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nedávný hrdina sešívaných Miroslav Stoch proti Slavii? Nic není nemožné...!

Článek

Sešívaní se dočkají, také jejich jméno se v osudí konečně objeví. Slavia bude nenasazená a již od konce minulé sezony zná kvarteto nasazených. Tedy Ajax Amsterdam, Celtic Glasgow, FC Kodaň a Dinamo Záhřeb.

Los Pražanům přisoudí jednu ze čtyř nasazených dvojic, které ještě čeká 3. předkolo. Poklud týmy s nižším koeficientem uspějí, převezmou pozici výše postavených klubů. Papírově nejtěžší je dvojice PAOK Soluň s bývalým slávistou Miroslavem Stochem a Ajax Amsterdam, který v minulé sezoně došel až do semifinále Ligy mistrů.

Přehled možných soupeřů Slavie ve 4. předkola LM:
PAOK Soluň/Ajax Amsterdam,
Kluž/Celtic Glasgow,
Crvena zvezda Bělehrad/FC Kodaň,
Dinamo Záhřeb/Ferencváros Budapešť.

Ve hře je také Celtic Glasgow. Na úkor Kodaně, kterou čeká Crvena zvezda Bělehrad, loni červenobílí po výhře 1:0 venku a remíze 0:0 doma postoupili ze skupiny Evropské ligy. Čtvrtou možností je dvojice Dinamo Záhřeb a Ferencváros Budapešť. Chorvatský celek na jaře vyřadil Plzeň v Evropské lize po prohře 1:2 venku a výhře 3:0 doma.

Sparta, Plzeň i Mladá Boleslav mezi nasazenými

Při losu 4. předkola Evropské ligy budou všichni tři čeští zástupci nasazeni. Sparta a Plzeň coby druhý a třetí tým s nejvyšším koeficientem, Mladá Boleslav pak převezme pozici svého soupeře ve 3. předkole, výše postaveného celku FCSB, bývalé Steauy Bukurešť.

Spartu ve 3. předkole čeká turecký Trabzonspor, Plzeň si zahraje s belgickými Antverpami. V kvalifikaci už naopak skončil Jablonec, který ve 2. předkole vypadl s Pjunikem Jerevan.

Přehled možných soupeřů Plzně, Sparty a Mladé Boleslavi v 4. předkole EL:
Thun/Spartak Moskva,
FC Turín/Soligorsk (Běl.),
Craiova/AEK Atény,
Midtjylland/Glasgow Rangers,
Rijeka/Aberdeen,
Molde (Nor.)/Aris Soluň,
Austria Vídeň/Apollon Limassol,
Lokomotiv Plovdiv/Štrasburk,
Norrköping/Hapoel Beer Ševa,
CSKA Sofia/Luhansk (Ukr.),
Mariupol (Ukr.)/Alkmaar,
Ventspils (Lot.)/Guimaraes,
Neftči Baku/Jehuda Tel Aviv.

I z pozice nasazených týmů mohou čeští zástupci dostat pro závěrečné předkolo velmi silné celky. Hrozí jim například FC Turín, Spartak Moskva, AEK Atény, Štrasburk či Alkmaar.

Všichni soupeři však stejně jako Plzeň, Sparta a Mladá Boleslav musejí nejprve přejít přes 3. předkolo. Papírově schůdnější variantou by byli vítězové dvojzápasů Neftči Baku/Jehuda Tel Aviv, Ventsplis/Guimaraes, Austria Vídeň/Apollon Limassol, CSKA Sofia/Luhansk či Norrköping/Hapoel Beer Ševa.

Reklama