Hlavní obsah

S rumunským žolíkem na Rumuny. Slávista Stanciu jde proti Kluži, kde má dům i kamarády

Praha/Kluž

Stál 100 milionů a měl by sešívané táhnout. Když v létě přišel, trenéři zjistili, že má kondici tak na šedesát minut. Nicolae Stanciu se však zlepšuje a fotbalová Slavia doufá, že může být žolíkem v bitvě o Ligu mistrů. Její luxusní posila však rozhodně není v lehké pozici. Rumunský reprezentant stojí v rozhodujícím kvalifikačním play off proti Kluži, kterou bere za svůj druhý domov. Má ve městě dům i spoustu kamarádů...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu není nadšený, že nastoupí proti Kluži, kterou bere jako svůj druhý domov.

Článek

Někteří fanoušci sešívaných už si zabukovali zájez do Glasgow. Tak jistí si byli, že Slavia narazí na Celtic. Trenéři s ním ostatně také počítali.

Kluž je ovšem zaskočila. Ve 3. předkole skotského soupeře překvapivě vyřadila po domácí remíze 1:1 a venkovní výhře 4:3. "Já a Alex Baluta jsme byli jediní, kdo tvrdili, že pojedeme do Kluže. Každý čekal, že postoupí Celtic," usmívá se Nicolae Stanciu v rozhovoru pro klubovou televizi.

Těšil se domů. Na druhou stranu nejásá, že nastoupí poblíž místa, kde se narodil.

"Abych byl upřímný, nečekal jsem a ani jsem nechtěl hrát v této fázi soutěže proti rumunskému týmu. Když postoupíme, budu velice šťastný. Na druhou stranu mě bude trochu mrzet, že jsme vyřadili rumunský tým. Přeji rumunskému fotbalu jen to nejlepší," netají Stanciu.

Kluž je jako můj druhý domov

Ke všemu má zarmoutit právě své zamilované město. "Kluž je jako můj druhý domov. Místo, kde jsem se narodil, se nachází blízko ní. Město znám velmi dobře, mám tu i dům, takže doufám, že mě lidé přijmou dobře," vypráví šestadvacetiletý reprezentační záložník. "Kamarádi přijdou a bude jich hodně. Určitě dorazí i moje rodina, protože můj domov je asi jen hodinu jízdy od Kluže. Mám kamarády i v Kluži samotné. Jezdím tam, jak často můžu. Je tu skvělá atmosféra, lidé jsou velmi milí a přátelští," dodává.

Hrával za Spartu, teď je nejdražší letní posilou Slavie. S jasným zadáním. Dovést sešívané do Ligy mistrů.

"Očekávám velmi náročný zápas a myslím, že šance jsou vyrovnané. Jsme velmi silné mužstvo a já našemu týmu věřím. Nemůžeme však podcenit žádného soupeře, protože Kluž už vyřadila tři velmi dobré týmy. Šance jsou 50 na 50," míní Stanciu.

Soupeře znám velmi dobře. Postaví se proti několika kamarádům z reprezentace. "Některé hráče dobře znám. Ciprian Deac, Tucudean, Hoban také hrával v národním týmu. Síla, kterou mají, ale pochází hlavně od trenéra. Dan Petrescu je podle mě nyní nejlepší trenér v lize. Zaslouží si všechno uznání za to, čeho Kluž dosáhla. Skvělý trenér a tým s ním zažil skvělé úspěchy," poukazuje Stanciu.

Všechny přenosy na O2 TV Sport (i Premier Sport) je stále možné díky letní nabídce O2 sledovat úplně zdarma - https://od.o2.cz/SportAFilmyZadarmo

Reklama